hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tecavüz sanığı para karşılığı serbest bırakıldı

    Tecavüz sanığı para karşılığı serbest bırakıldı
    expand

    Kullandığı minibüste bir kişiye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan ve 39 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen sanık Şakir Oğuz'un, 50 bin lira güvence parası yatırmak suretiyle, tahliyesine karar verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Şakir Oğuz ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanık Şakir Oğuz, suçsuz olduğunu ailesinin ve kendisinin mağdur olduğunu ifade ederek, “Mağdur ile ilişkimiz oldu. Ancak zoraki bir şey yapmadım” şeklinde konuştu.

    Oğuz'un avukatı Lütfi İşbulan da müvekkilinin tahliyesini istediğini, mağdurun anlatımları ile dosya kapsamındaki delillerin uyuşmadığını belirterek, “Daha önce müvekkilimin kaçma şüphesinin olduğundan bahisle, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ancak müvekkilimin kaçma şüphesini gösteren bir emare yoktur. Adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını istiyoruz” dedi.

    Cumhuriyet Savcısı Gökhan Sayın, Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasının beklenmesine, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, önemi, yaptırım miktarı, mevcut delil durumu, sabit ikametgah sahibi olması da gözetilerek, tutuklama yerine adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesini talep etti.

    Mahkeme heyeti, mağdur Birsen E. ile ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar vererek, tutuklu sanık Şakir Oğuz'un tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak, 50 bin lira güvence parası yatırmak suretiyle tahliyesine ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmetti.

    Sanık Oğuz'un haftada bir gün en yakın karakola imza atarak mevcudiyetinin ispatına karar veren mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol tedbirlerini uygulamaması halinde derhal tutuklanmasını kararlaştırarak, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

    İddianameden

    Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Şirinevler'de, 7 Temmuz 2013'de, mağdur Birsen E'nin evine gitmek için minibüse bindiği, yol parasını verdiği ancak şoför sanık Şakir Oğuz'un bu parayı almadığı, mağdurun da minibüsten inmek istediği, ancak sanığın buna izin vermediği anlatıldı. Sanığın minibüsü durdurarak ve eline tornavida alarak Birsen E.'ye tecavüz ettiği anlatılan iddianamede, mağdurun kendisini bırakması için sanığa yalvardığı bildirildi.

    İddianamede, sanık Şakir Oğuz hakkında, “nitelikli cinsel saldırı”, “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 39 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow