hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teröristlerin yol kesmesine ilişkin soruşturmada 2 tutuklama

    Teröristlerin yol kesmesine ilişkin soruşturmada 2 tutuklama
    expand

    Elazığ'da Karakoçan-Bingöl karayolunun teröristlerce kesilmesi ve bir polis memurunun yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, BDP Elazığ İl Başkanı Çelik'in de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Mahkemede ifadeleri alınan BDP İl Başkanı Turan Çelik, serbest bırakılırken, BDP'li Murat Mengüç ve Hasan Hüseyin Solmaz, tutuklanarak cezaevine konuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BDP İl Başkanı Çelik ile M.M. ve H.S'nin, Karakoçan-Bingöl karayolunun Sarıbaşak köyü mevkisinin 14 Haziran'da teröristlerce kesilmesi ve özel harekat polisi Murat Süslü'nün yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde Elazığ Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce gözaltına alındığı öğrenildi.

    Karakoçan-Bingöl karayolunun Sarıbaşak köyü mevkisinin 14 Haziran'da teröristlerce kesilmesi ve özel harekat polisi Murat Süslü'nün yaralanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Turan Çelik ile M.M. ve H.S, Karakoçan İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

    Savcılıkta ifade veren Çelik ve 2 arkadaşı, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

    Mahkemede ifadeleri alınan BDP İl Başkanı Turan Çelik, serbest bırakılırken, BDP'li Murat Mengüç ve Hasan Hüseyin Solmaz, tutuklanarak cezaevine konuldu.

    Soruşturma kapsamında gözaltına alınan BDP Karakoçan İlçe Başkanı Efraim Gürbüz ve ilçe yöneticisi M.S. ile Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensubu olduğu iddia edilen O.F, D.A. ve K.K, dün nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel harekat polisi Murat Süslü, 14 Haziran'da, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinden eşi ve çocuklarıyla görev yaptığı Bingöl'ün Kiğı ilçesine otomobiliyle giderken, yolu kesen bir grup teröristin açtığı ateş sonucu yüzünden yaralanmıştı. Süslü, Fırat Üniversitesi Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

    PKK'lılar 5 aracı yaktı, 6 kişiyi kaçırdı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow