hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TIR'la taşınan köpekler için suç duyurusunda bulunuldu

    TIRla taşınan köpekler için suç duyurusunda bulunuldu
    expand

    300 sokak köpeği geçenlerde bir Uşak Belediyesi ile anlaşmalı bir TIR'ın kasasında taşınırken bulunmuştu. Köpeklerin 50'si telef olmuştu. Aynı TIR ile geri gönderilen sokak köpekleriyle ilgili Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Avcu, Uşak Belediyesi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Geri gönderilen yaklaşık 260 sokak köpeği kayıp...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu bir grup hayvanseverle bir araya gelerek yaptığı basın açıklamasında, dün Çivril'de polis tarafından durdurulan bir kamyonun kapalı kasasında, bir bölümü telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeğinin bulunduğunu hatırlattı.

    Aynı TIR ile geri gönderilmişlerdi

     TIRla taşınan köpekler için suç duyurusunda bulunuldu

    Telef olan köpekler indirildikten sonra kamyonun diğer köpeklerle bölgeden ayrıldığını ve bir daha haber alınamadığını kaydeden Avcu, "Şoförün ifadesi alındıktan sonra köpekler tekrar kamyona yüklenip ilçeden gönderiliyor. Yaklaşık 260 köpek kayıp. Birileri suçlarını örtbas etmek için bu köpekleri öldürmüş olabilir. Kolluk kuvvetleri olaya el koymalı. Aracın plakası ve şoförü belli. Ancak nedense kimse bu adama ulaşamıyor" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avcu köpeklerin Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan kamyonlara yüklendiğine dair iddialar olduğunu hatırlatarak, Uşak Belediyesinin hayvan barınağında normal durumlarda 200'ün üzerinde sokak köpeği bulunduğunu, Çivril'de kamyon kasasında köpeklerin bulunması üzerine belediye barınağına kontrole gittiklerini ve 20 civarında sokak köpeği olduğunu gördüklerini dile getirdi.

     TIRla taşınan köpekler için suç duyurusunda bulunuldu
    "Barınağı, denetimden sonra doldurmaya çalıştılar" 

    Uşak Belediyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve konunun aydınlanmasını istediklerini ifade eden Avcu, "Ekipler bizim denetimimizin ardından barınağı doldurmak için sokakta köpek avına çıktı. Ancak biz her şeyi kayıt altına aldık. Bu işin sorumluları ortaya çıkana kadar, o köpekler bulunana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

    Çivril'de kamyon kasasında telef olduktan sonra gömülen 47 köpek için otopsi isteyen Avcu, Uşak Hayvan Barınağı'ndaki köpeklerin çoğunun fotoğraflarının kayıtlarında bulunduğunu, bunların gömülen köpeklerle karşılaştırılmasını istediklerini de söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TIRla taşınan köpekler için suç duyurusunda bulunuldu

     TIR dorsesinde 50 köpek telef oldu

    Olay Denizli'nin Çivril ilçesinde polis, bir kargo şirketine ait kamyonda yaptığı aramada, kapalı kasada bir kısmı telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeği tespit etmişti. Çivril Belediyesi Hayvan Barınağı ekiplerinin incelemesinin ardından telef olan köpekler kireçlenerek gömülmüş, diğer köpekler ise Uşak'a gönderilmek üzere aynı kamyonun kasasına alınmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow