hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOMA'nın üreticisi Katmerciler'in geliri uçtu

    TOMAnın üreticisi Katmercilerin geliri uçtu
    expand

    TOMA üreticisi Katmerciler Ekipman’ın gelirleri 2015 yılının ilk yarısında yüzde 50 artışla 137 milyon liraya yükseldi. Şirketin net kârı ise yüzde 48’lik artışla 8.6 milyon lira oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Habertürk Gazetesi'nin haberine göre hemen her toplumsal eylemde gündeme gelen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’nın (TOMA) üreticisi Katmerciler Ekipman 2015 yılının ilk yarısını rekor kârla tamamladı. Özellikle toplumsal olayların tırmandığı dönemlerde borsada işlem gören hisseleri hızlı yükselen Katmerciler Ekipman’ın, gelirleri 2015 yılının ilk altı ayında yüzde 50 artarak 137 milyon liraya yükseldi.

    TOMAnın üreticisi Katmercilerin geliri uçtu

    Kar yüzde 210 arttı

    Aynı dönemde esas faaliyet kârını yüzde 210 artıran şirketin, net kârı ise yüzde 48’lik artışla 8.6 milyon lira oldu. Katmerciler İcra Kurulu Başkanvekili Furkan Katmerci, 2015 yılı 6 aylık mali sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, uluslararası ekonomik krize bağlı olarak 2013 yılında döviz kurundaki hızlı artışın getirdiği finansal baskının etkilerini minimuma indirdiklerini belirterek, “Oldukça sağlam ve güçlü bir bilanço açıkladık. Yatırımcı ve hissedarlarımızın beklentilerine karşılık veren bir bilanço açıklamış olmaktan mutluyuz” dedi. Furkan Katmerci, son dönemlerde üzerinde en fazla yoğunlaştıkları konulardan birisi olan savunma sanayiine giriş konusundaki çalışmalarda önemli bir aşamaya geldiklerini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOMAnın üreticisi Katmercilerin geliri uçtu

    Savunma Sanayii için yatırıma başlanıyor

    Katmerci, “Zırhlı personel taşıyıcı araçlar öncelikli olmak üzere, savunma sanayii ve yan sanayisi için üretim hattı kurmaya yönelik çalışmalarda son aşamaya gelmiş durumdayız. Yakın dönemde bu konuda daha somut gelişmeler elde edeceğimizi rahatlıkla ifade edebiliriz” diye konuştu.

    Son bir yılda ihracatı da yüzde 5.6 arttı

    Şirket, Haziran 2015 itibarıyla son bir yılda ihracata da ağırlık vererek, Haziran 2014’e göre yüzde 5.6 artışla gelirini 25.4 milyon liradan, 26.9 milyon liraya yükseltti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow