hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TRT'nin 14 Aralık Operasyonu yorumu: "EdenBulur"

    TRTnin 14 Aralık Operasyonu yorumu: EdenBulur
    expand

    TRT'nin sabah haberlerinde 14 Aralık operasyonuna gönderme yapılarak "Eden bulur" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlığa bağlı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) birinci kanalında bu sabah yayınlanan haber programında, dün gerçekleştirilen operasyon için “Eden bulur” başlığının kullanılması dikkat çekti.

    TRT 1'de yayınlanan sabah haberlerinde, aralarında gazeteci, televizyon yapımcısı ve bazı polislerin bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan ‘14 Aralık Operasyonu’na ilişkin haberler aktarılırken, ekrandaki başlık (KJ) bölümüne Edenbulur etiketi yazılırken, izleyiciler de sosyal medyada bu etiketi kullanarak yorum yapmaya çağrıldı.

    TRT 1 kanalında yayınlanan ve Selver Gözüaçık’ın sunduğu “1'de Sabah” adlı haber programında ekrana yansıtılan Edenbulur etiketinin, henüz tamamlanmamış bir soruşturmaya ilişkin hüküm içermesi eleştirilere neden oldu.

    Abdülkadir Selvi'den operasyon eleştirisi

    Sunucu Selver Gözüaçık operasyonu izleyicilere şu sözlerle aktardı:

    “Günün gündemi Türkiye’de 14 Aralık, diğer adıyla Tahşiye operasyonu oldu. Bu operasyonda gözaltılar var, serbest bırakılmalar var. Bu konuları tek tek işleyeceğiz. Etiketimiz ‘Edenbulur’, bu etikete yorumlarınızı bekliyoruz.”

    Gözaltında sorular dizilerden geliyor!

    Zaman'dan Ahmet Şık'a özür

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow