hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tuğrul İnançer kızıyla ilgili konuştu

    Tuğrul İnançer kızıyla ilgili konuştu
    expand

    "Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil", "Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor" ve Meclis çatısı altında söylediği "Bu ülkede inkilaplaştırma (köpekleştirme) yapıldı" sözleriyle tepki toplayan Ömer Tuğrul İnançer, kızının büyük bir şirkette üst düzey göreve atanmasına ilişkin konuştu. İnançer, "Benim kızım çalışamaz mı? Benim kızım yüksek lisans mezunu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer Tuğrul İnançer, TRT'de katıldığı bir programda ve TBMM'de katıldığı bir konferansta kadının çalışmasına ilişkin ileri sürdüğü çağdışı, din temelli ataerkil görüşleri nedeniyle tepki toplamıştı. İnançer, kadının ekonomik özgürlüğü için "aldatmaca" demiş ve "Çalışan kadınların yuvasını dağıttığını" iddia etmişti. İnançer ayrıca ''Eş yoktur, zevce vardır'' sözleriyle de tepkilere neden olmuştu.

    Devlet kanalı TRT'de devamlı yorumculuk yapan İnançer'in tartışmalara ve protestolara yol açan açıklamalarından bazıları şöyleydi:

    İstanbul'da kar ne zaman yağacak?

    "Çalışan kadından bahsediyorum. ‘Ben kocama muhtaç değilim’ diye evvela ailesini dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor. Kocasının emrinde olmayı haysiyetine uygun bulmuyor."

    Çalınan kimliğinden, iki şirket kuruldu 3 milyon lira borç çıktı

    "Ben eş demem. Eş yoktur, eşitlik yoktur. Ben karımla, çocuğumla eşit değilim. Eşim değil, zevcem olur. Karı da kurumsallığı anlatmak için kullanılır."

    “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor.”

    "Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir. Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil. Gerekirse eşleri hava almak için arabayla gezdirebilir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu ülkede inkilaplaştırma (köpekleştirme) yapıldı"

    Cemil Bayık: "Takvime uyulmazsa, taslağı açıklarız"

    "Benim kızım çalışamaz mı?"

    Ömer Tuğrul İnançer'in bu sözlerine ilişkin tartışmalar henüz dinmemişken, kızının büyük bir şirkette üst düzey göreve atandığı ortaya çıktı ve bu, sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Hürriyet gazetesi, İnançer'e ulaşarak, kadının çalışmasına ilişkin sözlerini hatırlattı ve bu durumu sordu. İnançer, Hürriyet'e şunları söyledi:

    "Benim kızım çalışamaz mı? Benim kızım yüksek lisans mezunu. Şimdi memleketin bütün meseleleri bitti benim kızımın çalışması mı tartışılıyor. Ben kadın çalışamaz demedim. Bir erkeğin kadınını çalışmaya mecbur bırakmasının erkekliğine aykırı olduğunu söyledim. Erkek kumar oynuyor, kahvede oturuyor kadın çalışıyor. Otomobil satışlarında mayolu kadın teşhirini haysiyetine uygun buluyorsan bilmem."

    İnançer, "Kızınız kendi isteği ile mi çalışıyor" sorusuna, "Kızım da olsa kimsenin haysiyetine karışmam. Yüksek lisans yapmış, iki çocuk anası, evli barklı kocaman bir kadın. İster çalışır, ister çalışmaz" yanıtını verdi.

    Şişli kavgasına Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar da katıldı

    İnançer, söylemediği sözlerin söylenmiş gibi kamuoyuna aktarıldığını ileri sürerek, "Demek ki her şey bitti, benim kızımın çalışıp çalışmaması konuşuluyor. Bu kadar yeter. Demediğim sözleri söylediğimi iddia etmek, iftira atmak normal hale gelmiş. İnsanlar hakiki meselelerle uğraşacağına hava cıva, mahalle dedikodusunda, altın günü seviyesinde meselelerle uğraşılıyor. Allah ıslah etsin" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yarışmacının o sözlerine Hadise şoke oldu

    Güzel cildin sırrı sağlıklı beslenmede!

    Erkeklerin kadınlarda çekici bulduğu 7 şey

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow