hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tümer Metin ile ilgili haberleri yalanladı

    Tümer Metin ile ilgili haberleri yalanladı
    expand

    Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasından sağ kurtulan işçi Murat Yalçın, eski futbolcu Tümer Metin'in kredi borçlarını ödediği ile ilgili yayınlanan haberlere tepki gösterdi. İddiaları yalanlayan Yalçın, herhangi bir borcu bulunmadığını söyledi. Tümer Metin de, "Sevgili kardeşim Murat Yalçın ve eşi ile cuma gününden beri iletişim halindeyim ve önümüzdeki hafta içinde kendisine ziyarette bulunarak söz verdiğim üzere kendisinin ve yakınlarının acısına ortak olmaya ve elimden geldiğince de hepsine yardımcı olmaya çalışacağım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde oturan maden işçisi 36 yaşındaki Murat Yalçın, Soma'daki maden kazasından sonra sedye kirlenmesin diye çizmelerini çıkarmayı isteyince Türkiye'nin gündemine oturdu.

    Kaza ardından çok sayıda 'Geçmiş olsun' telefonu aldığını belirten Yalçın, eski futbolcu Tümer Metin ile konuşup konuşmadığını hatırlamadığını dile getirdi.

    Tümer Metin bu iddiayla gündeme gelmişti

    Gazete ve bazı internet sitelerindeki haberleri okuyan Murat Yalçın, Tümer Metin'in kredi borçlarını ödeyeceği ile ilgili iddiaların gerçek olmadığını açıkladı.

    Haberleri okuyunca çok şaşırdığını belirten Murat Yalçın, şöyle dedi: "Kendisi beni aramış olabilir ama benim kredi yada ev gibi bir borcum yok. Evimin ufak tefek masrafları oluyor ama kendi borcumu ödüyorum. Bana yardımcı olacağını söylemiş, kendisine teşekkür ederim."

    Kendisini ziyaret edecek

    Murat Yalçın, eski milli futbolcunun çarşamba günü ziyaretine geleceğini söyledi. Murat Yalçın, "Tümer Metin'i karşılayacağım. Duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Tümer Metin'in, ilk andan itibaren Murat Yalçın'ı defalarca arayıp moral verdiği ortaya çıktı.

    Çok sayıda 'Geçmiş olsun' telefonu alan Murat Yalçın, kendisiyle birkaç kez görüşenin eski milli futbolcu Tümer Metin'i olduğunu önce algılayamadı.

    Tümer Metin, hem Murat Yalçın hem de aile fertleriyle görüşerek yanlarında olduğunu, çarşamba günü Soma'da onları ziyaret edeceğini söyledi.

    Kardeşi Ayhan Yalçın: "Yalan yanlış haberler yapılmasın"

    Murat Yalçın'ın kardeşi Ayhan Yalçın ise, ağabeyi hakkında çıkan yanlış haberlerin tüm aileyi üzdüğünü anlatırken, "Ağabeyimle röportaj yapıldığında 'kardeşim Ayhan Yalçın'ın borcu var' dedi. Belki bundan da yanlış anlaşılmış olabilir. Her gelen habercinin para verdiği söyleniyor. Bunlar bizleri çok üzüyor, üzüntümüz büyük. Türkiye yasta, biz yastayız, içimiz yanıyor. Lütfen böyle yalan yanlış haberler yapılmasın" diye konuştu.

    Herhangi birinden maddi destek almadıklarını vurgulayan Yalçın, sadece Kırkağaç Belediyesi ve Kırkağaç Kaymakamlığı'ndan yardımlar yapıldığını ekledi.

    Tümer Metin'den açıklama geldi

    Bu arada Eski Milli Futbolcu Tümer Metin, "Sevgili kardeşim Murat Yalçın ve eşi ile cuma gününden beri iletişim halindeyim ve önümüzdeki hafta içinde kendisine ziyarette bulunarak söz verdiğim üzere kendisinin ve yakınlarının acısına ortak olmaya ve elimden geldiğince de hepsine yardımcı olmaya çalışacağım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tümer Metin, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, bugüne kadar hakkında çıkan iyi veya kötü haberlere hiç cevap vermediğini, ancak herkesin aynı acıyı yaşadığı bu üzücü günlerde bilgi kirliliğine izin vermemek; hem kendisinin hem de zaten acısı kendilerine yeten insanların isimlerinin daha fazla yıpranmaması adına bir açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini belirtti.

    Aile büyüklerinden aldığı görgü ve terbiyeyle "sağ elin yaptığını sol el bilmemeli" inancında olduğunu bildiren Tümer Metin, bugün servis edilen bir haberin gerçeği yansıtmadığını, bir yanlış anlama sonucu yapıldığını kaydetti.

    Tümer Metin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sevgili kardeşim Murat Yalçın ve eşi ile cuma gününden beri iletişim halindeyim ve önümüzdeki hafta içinde kendisine ziyarette bulunarak söz verdiğim üzere kendisinin ve yakınlarının acısına ortak olmaya ve elimden geldiğince de hepsine yardımcı olmaya çalışacağım. Bu açıklamayı yapmaktan bile büyük hicap ve üzüntü duyuyorum. Ancak sözümün arkasında olduğumu son kez belirterek; başta Murat kardeşim ve ailesinin şu an yaşadığı acı, travma ve psikolojisi de
    düşünülerek özellikle onların daha fazla yıpratılmasını istemiyor ve insanların acılarına saygı duyulmasını rica ediyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow