hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de PKK askeri helikoptere roketatarlı saldırı düzenledi

    Tuncelide PKK askeri helikoptere roketatarlı saldırı düzenledi
    expand

    Tunceli'de Gökçek Jandarma Karakolu'na inmeye çalışan Sikorsky helikoptere PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Mermilerin isabet ettiği helikopter iniş yapamadan bölgeden ayrılırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Kobra helikopterler saldırıdan sonra kaçan PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndan bu sabah saatlerinde kalkan ve il merkezine 17 kilometre mesafede bulunan Pülümür Vadisi içinde yer alan Gökçek Jandarma Karakolu'na askeri personel ve malzemeye taşıyan Sikorsky helikoptere karakol pistine inmeye çalıştığı sırada, bölgedeki kayalıklarda gizlenen PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. İçinde 10 askeri personel ile 1 teknisyenin bulunduğu helikoptere atılan roketatarın, helikopterin pervanesinin rüzgarı ile yön değiştirerek isabet etmediği bildirildi. PKK'lılar roketatarın ardından helikoptere bu kez uzun namlulu silahlarla ateş açmaya başladı. Kurşunların isabet ettiği helikopter, manevra yaparak iniş yapmadan bölgeden ayrılarak dönüş yaptığı İl Jandarma Komutanlığı'na indi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

    CHP özel güvenlik bölgeleri ilan edilen Tunceli'ye heyet gönderiyor

    Cizre'de polis için döşenen patlayıcıya sivil araç bastı: 1 ölü

    Zırhlı polis aracına PKK'dan bombalı tuzak

    Helikopterin ayrılmasından sonra karakol yakınlarına sızmaya çalışan PKK'lılar, askerler tarafından yoğun ateş altına alındı. PKK'lılar kaçarken, bölgeye gönderilen iki Kobra tipi helikopter, PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladı. Bölgede kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürürken, bombalanan alanlarda yangın çıktığı görüldü.

    Valilik doğruladı

    Tunceli Valiliği, sabah saatlerinde Tunceli merkeze bağlı Gökçek Jandarma Karakolu'na malzeme taşıyan helikoptere yönelik taciz ateşi gerçekleştirildiğini doğruladı.

    Konu ile ilgili Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından 06 Ağustos 2015 günü saat 08.00 sıralarında ilimiz merkeze bağlı Gökçek Jandarma Karakoluna personel ve malzeme taşıyan helikoptere uzak mesafeden taciz ateşinde bulunulmuş, taciz ateşine karşı güvenlik güçlerince anında karşılık verilmiş olup, olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow