hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tuncelili olduğu için mi dövüldü?

    Tuncelili olduğu için mi dövüldü
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Esenler’de polis tarafından dövülen Nadir Aslan’ı TBMM gündemine taşıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Esenler’de GBT kontrolü esnasında polisler tarafından darp edilen ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılan Nadir Aslan’ın durumunu TBMM’ye taşıyarak İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle çeşitli sorular yöneltti.

    Yarkadaş’ın İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “İstanbul Esenler ilçesi Tuna Mahallesi’nde polislerin Genel Bilgi (GBT) kontrolü yaptığı esnada polislerin Tuncelili olduğunu öğrendikleri Nadir Aslan isimli vatandaşı tartaklayarak zorla polis aracına bindirdikleri, daha sonra boş bir araziye götürerek motorlu polislerin dahil olmasıyla 5-6 polisin tekme, yumruk ve coplanarak dövdüğü iddiaları basına yansımıştır. Bağcılar Devlet Hastanesi’nde tedavisi tamamlandıktan sonra ağır psikolojik sorunları baş gösteren Nadir Aslan  şizofreni nöbeti geçirerek hafıza kaybı yaşamıştır. Travmanın ağır şekilde nüksetmesiyle Nadir Aslan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi altına alınmıştır" denildi.

    Yarkadaş, Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle, "Nadir Aslan’ı döven polisler tespit edilmiş midir? Tespit edilmemişse tespit edilmesi için yürütmüş olduğunuz bir çalışma yada soruşturma var mıdır? Nadir Aslan’ın dövülme sebebi Tuncelili olmasından mı kaynaklanmaktadır?” sorularını yöneltti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow