hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'de Suriyeli mülteci sayısı 1.9 milyon...

    Türkiyede Suriyeli mülteci sayısı 1.9 milyon...
    expand

    Suriye İnsan Hakları Örgütü 2014 yılı raporuna göre, 6 milyona yaklaşan sığınmacıların yanı sıra ülke içerisinde yer değiştirmek zorunda kalanların sayısı da 7 milyonu geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SNHR tarafından iç savaşa ilişkin hazırlanan raporda, 2013 sonunda 3,1 milyon olan sığınmacı sayısının, 2 milyon 735 bin artarak 5 milyon 835 bine ulaştığı, bunların yüzde 50'den fazlasını çocukların, 35'ini kadınların, yüzde 15'ini ise erkeklerin oluşturduğu belirtildi. Sığınmacıların çoğunun BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nde kayıtlı olmadığı, dolayısıyla istatistiklerde de zikredilmediği vurgulanan raporda, çoğunun çeşitli nedenlerle sınırdan kaçak yollarla geçmeleri ve bazılarının da akrabaları tarafından karşılanmalarından dolayı böyle bu durumun yaşandığı aktarıldı.

    Türkiye'nin 1,9 milyon kişiyle en çok Suriyeli sığınmacının bulunduğu ülke olarak zikredildiği raporda, Türkiye'yi, Lübnan, Ürdün ve Irak'ın takip ettiği kaydedildi.

    Ülke içinde 7 milyon kişi yer değiştirdi

    Raporda ayrıca Suriye içinde yer değiştirmek zorunda kalanların sayısının 7 milyon 245 bin olduğu ve bu kişilerin ülkenin çeşitli kentlerine dağıldığı ifade edilerek, 2,3 milyon kişiyle listenin ilk sırasında Şam kırsalının yer aldığı, onu 1,8 milyon ile Halep, 1,1 milyon ile Humus, 640 bin ile Deyr'uz Zor, 370 bin kişi ile Hama'nın takip ettiği bildirildi.

    Raporda son olarak sahil kenti Lazkiye'den 325 bin kişi, Dera'dan 250 bin, İdlib'ten 180 bin, Şam'dan 160 bin ve Haseke'den ise 120 bin kişinin göç ettiğinin tespit edildiği ifade edildi. SNHR'nin hafta içi yayımladığı raporda da bu yıl 32 binden fazlası Esad rejiminin saldırılarında olmak üzere 39 bin 21 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iPhone 6 alanlara bir şok da Samsung'dan!

    Yılbaşı tatili uzadı 2015 yılbaşı tatili kaç gün olacak?

    iPhone 6 alanlara şok!

    Endonezya'da kaybolan uçaktan parçalara ve 40 kişinin cesedine ulaşıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow