hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜSİAD’a muhatap resti

    TÜSİAD’a muhatap resti
    expand

    TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in ‘Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD’ın muhatabı Cumhurbaşkanı değil başbakandır” sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Madem biz muhatap değiliz, bundan sonraki davetlerine katılmayız” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in “Cumhurbaşkanı devletin başıdır, TÜSİAD’ın muhatabı değildir” sözlerine tepki gösterdi. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, “Madem biz muhatap değiliz, bundan sonraki davetlerine katılmayız” mesajını verdi.

    2015 yılbaşı tatili kaç gün? 31 Aralık tatil mi?

    TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, dün Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan söyleşisinde “Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD’ın muhatabı zaten cumhurbaşkanı değildir, TÜSİAD’ın muhatabı başbakandır. Bizim çalışma alanlarımızla ilgili bakanlardır... Bizim ilişkilerimiz artık Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden devletin başı ve Türkiye’nin özgür, bağımsız, etkili bir iş dünyası örgütü ilişkisidir” demişti.

    IŞİD'ci sanılan 12 MİT'çi öldürüldü iddiası

    Dinçer’in bu sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaretinde de gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre Erdoğan bu sözlerle ilgili olarak bundan sonra TÜSİAD’ın davetlerine katılmayacağı mesajını verdi. Erdoğan’ın “Madem muhatap biz değiliz, bundan sonraki davetlerine katılacak bir muhatap bulurlar” sözlerini toplantı sırasında salonda bulunan isimlerle paylaştığı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow