hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜSİAD'dan saldırılara son verme çağrısı

    TÜSİADdan saldırılara son verme çağrısı
    expand

    TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, "Terör örgütlerinin saldırılarına bir an önce son vermesi için yapılan tüm çağrılara katılıyor, şiddet ve terörü bir kez daha kınıyoruz" denildi. Açıklamada TBMM'ye ve yeni hükümet kurulmasına ilişkin de "Beklentimiz, son dönemde şahit olduğumuz bu vahim tabloyu hızla ele alarak, toplumsal barış ve huzurun süratle tesis edilmesidir" ifadesi kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son günlerde yaşanan toplumsal olaylar nedeniyle bir açıklama yapan TÜSİAD şiddet ve terörü kınayarak TBMM'ye toplumsal barış ve huzurun tesis edilmesi yönünde mesaj verdi. 

    TÜSİAD tarafından yapılan açıklamada, son haftalarda tüm vatandaşları derinden sarsan terör olaylarının büyük bir üzüntü ve endişe ile izlendiği belirtilerek "Artık hiçbirimizin geçmiş dönemlerin terör ve şiddet ortamına dönmeye, saldırı haberlerine, şehit cenazelerine tahammülü yok. Terör örgütlerinin saldırılarına bir an önce son vermesi için yapılan tüm çağrılara katılıyor, şiddet ve terörü bir kez daha kınıyoruz" denildi. 

    "Meclis'ten beklentimiz..."

    Şiddete ve teröre karşı toplumun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak iradenin ülkemizin en büyük gücü olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu görüşe yer verildi: "Bir yandan teröre karşı mücadele edilirken, diğer yandan demokratik kazanımların korunmasına ve geliştirilmesine devam edilmelidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden ve kurulacak yeni hükümetten beklentimiz, son dönemde şahit olduğumuz bu vahim tabloyu hızla ele alarak, toplumsal barış ve huzuru süratle tesis etmesidir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Çağrımızı yineliyoruz..."

    Tüm farklılıklara rağmen, hükümet kurma amacıyla görüşmelere devam eden siyasi parti liderlerinin ve partilerin uzlaşma çabalarının takdirle karşılandığı dile getirilen açıklamada hükümet kurma süreciyle ilgili şu ifadelere yer verildi: 

    "Mevcut şartlar altında, 7 Haziran seçimlerinin ardından gerçekleştirdiğimiz Ankara temaslarında ilettiğimiz çağrımızı yinelemek istiyoruz: 

    “Uzlaşma arayışlarının ısrarla sürdürülmesini ve bir hükümet kurma yönündeki çalışmaların mümkün olan en kısa zamanda sonuçlanmasını, kurulacak hükümetin demokratik, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmişlik düzeyimizi ilerletecek adımları atmasını bekliyoruz.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow