hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ulaştırma Bakanı Elvan hakkında şok edici Sayıştay iddiası

    Ulaştırma Bakanı Elvan hakkında şok edici Sayıştay iddiası
    expand

    CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın Sayıştay’a yaptığı ziyarette, bakanlığın tüm ihalelerini ve yaptığı harcamaları denetleyen müfettişlere, “Kanuna aykırı davranabiliriz. Bizi bazen idare edin” ricasında bulunduğunu öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, TBMM’de son üç yıldır bütçe görüşmeleri öncesi Sayıştay’ın Meclis adına yaptığı denetim kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarıyla ilgili pek çok raporda “mali tabloların alınamadığı için denetim yapılamadığına” ilişkin tespitlerin yer alması, denetimin eksik yapıldığı tartışmalarına neden oluyor. Hükümeti, Sayıştay'ın üzerinde baskı kurmakla eleştiren muhalefetten çarpıcı bir iddia gündeme geldi. CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan’ın, kendisini denetleyen Sayıştay denetçilerinden skandal bir ricada bulunduğunu ileri sürdü.

    "Kanuna aykırı davranabiliriz"

    Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan 4 Aralık 2014 tarihinde Sayıştay Başkanı Recai Akyel’i ziyaret etti. Görüşmeye Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı harcamalar ile bütün ihalelerini de denetleyen Sayıştay Ulaştırma Grubu müfettişleri de katıldı. TBMM KİT Komisyonu üyesi CHP Adana Milletvekili Turgay Develi’nin söz konusu ziyaretle ilgili olarak verdiği bilgiye göre, Bakan Elvan’ın kendisini denetleyen müfettişlerden Ulaştırma Bakanlığı’yla ilgili denetimleri tartışmalı hale getirecek bir istekte bulundu. CHP’li Develi, “Ulaştırma Bakanı Elvan, kendisini denetleyen müfettişlere ‘Kanuna aykırı davranabiliriz. Bizi bazen idare edin’ diye istekte bulundu” diye konuştu.

    Hakimden "marangoz hatasını" gideren tarihi karar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fuat Avni'nin operasyon iddiaları medyayı sarstı

    Bakan Elvan’ın kendisini denetleyen müfettişlere “Bizi idare edin” ricasında bulunmasının hükümetin Sayıştay üzerinde kurduğu baskının artık ne boyutlara ulaştığını gösterdiğini söyleyen CHP’li Develi, “Rüşvet hediye oluyorsa, bu durumu da Bakanın küçük bir ricası olarak mı görmemiz gerekiyor? Sayıştay kendi raporlarını otosansürle kuşa çeviriyor. Şimdi doğrudan Bakan; kendisini denetleyen müfettişlere yönelik ‘Kanuna aykırı davranırsak bizi idare edin’ demesi Sayıştay’daki sansürün ne boyuta ulaştığını da gösterdi” diye konuştu. Sayıştay’ın Meclis adına denetim yapmakla yükümlü olduğunu vurgulayan Develi, “Artık Sayıştay üzerindeki baskı ortaya çıktı. Sayıştay, Meclis adına denetlemeyi yapmazsa yolsuzluklar nasıl tespit edilecek? Bakan doğrudan kendini denetleyen denetçilere ‘Beni idare et’ diyor. Bu denetçiler nasıl rapor yazabilir?” değerlendirmesini yaptı.

    30 bin TL'ye bedelli askerlik yapanlar farkı geri istiyor

    "Kırmızılı kadın" ve o polis mahkemede karşılaştı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow