hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ülkedeki kayıtlı Suriyeli mültecilerin sayısı açıklandı

    Ülkedeki kayıtlı Suriyeli mültecilerin sayısı açıklandı
    expand

    İçişleri Bakanlığı 82 ilde 1 milyon 905 bin 980 kayıtlı Suriyeli olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros, İzmir'de yaptığı basın toplantısında, "Son 5 yılda dünyada açıklanan rakamlara göre 22 bin bazı kaynaklara göre 25 bin kişinin AB’ye ulaşırken denizde gömdüğünü ve mezarlık olan Akdeniz’i düşünürsek Türkiye her türlü tedbiri almakta ve üzerine düşeni yapmaktadır. Şu anda 81 vilayette 1 milyon 905 bin 984 Suriyeli bulunmaktadır. 10 ildeki 25 barınma merkezinde 262 134 kişi var. Toplamdaki Suriyeli sayısı bu ülkemize sunulan her türlü Türkiye üzerine düşeni yapmaktadır. Karaburun sahilindeki yunan sahil güvenliklerinin mülteci botunu patlatması yanlış. Bir can kurtuluşu insanlığın kurtuluşudur" açıklamasını yaptı.

    Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü'nün (UNHCR) Haziran 2015 verilerine göre tüm dünyada bulunan 4 milyon 13 bin Suriyeli mültecinin, 1 milyon 805 bin 255'inin Türkiye'ye sığındığı belirtilmişti.

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), barınma merkezlerindeki toplam Suriyeli sayısına ilişkin güncel bilgileri haziran ayında paylaşmıştı. AFAD'ın rakamlarına göre Türkiye'de barınma merkezlerindeki toplam Suriyeli sayısının 259 bin 523 olduğu açıklanmıştı.

    Ülkedeki kayıtlı Suriyeli mültecilerin sayısı açıklandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Valisi: "Göçmen kaçakçılığına göz yummayacağız"

    Basın toplantısında konuşma yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, göçmen kaçakçılığına göz yummayacaklarını ifade ederek, "Son yaptığımız çalışmalar da biraz daha rahatlama oldu. Bunun devam etmesini sağlayacağız. Bu kalabalıkların eritileceğini ifade etmek istiyorum. Göçmen kaçakçılığı suç örgütleriyle mücadele ederken ülkesinden iç savaştan kaçıp gelen Suriyeli misafirlerimizi de uyarmak istiyoruz. Bu kişilerin üçüncü ülkelere geçip daha rahat şartlarda yaşandığı yönündeki sözlerine kanmasınlar. Kafalarını çelecek şeylerden uzak dursunlar. Ya paralarını vererek canlarını tehlikeye düşürecek kişilere itibar etmemelerini istiyoruz. Milyar dolarlık rantın döndüğü çetelerin eline düşmesinler bunun için çalışıyoruz. Dünden bu yana yapılan çalışmalarda 370 göçmen Atatürk Stadyumunda her türlü işlemleri yapılıp çadır kentlere yönlendirildi. İzmir’de de 11 noktada giriş ve çıkışları kontrol ediyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow