hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Umut" davası hükümlüsü teslim oldu

    Umut davası hükümlüsü teslim oldu
    expand

    Kamuoyunda "Umut Operasyonu" davası olarak bilinen ve geçen nisan ayında, 8 sanık hakkında verilen cezalar Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi tarafından onanan davanın hükümlülerinden Mehmet Şahin, Bursa Adliyesi'ne gelerek infaz savcılığına teslim oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerinin aydınlatılması amacıyla 14 yıl önce gerçekleştirilen 'Umut' operasyonu kapsamında açılan dava, geçen nisan ayında karara bağlandı.

    8 sanık hakkında verilen cezalar Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi tarafından onandı.

    Bunun üzerine davanın sanıklarından evli ve 2 çocuk babası Mehmet Şahin, dün akşam saatlerinde Bursa Adliyesine gelerek İnfaz Savcılığına teslim oldu. 'Silahlı suç örgütü üyesi olmak' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası alan ve 5 yıl tutuklu kalan Şahin, cezasının kalan 2 ay 14 gününü yatacak.

    Teslim olmadan önce 14 yıldır yargılandığını söyleyen Mehmet Şahin, "Yargıtay bize verilen cezaları tam üç kez bozdu. 17 Aralık operasyonu sonrası Çağlayan Adliyesi merkezli büyük bir dinleme skandalı ortaya çıkartıldı. 'Selam' örgütü kapsamında Başbakan, bakanlar hatta MİT müsteşarı bile dinlenmiş. Başbakan ve Adalet Bakanı 'böyle bir örgüt yok 'dedi. Yargıtay da seçimlerden 10 gün sonra hükümete meydan okurcasına, 'Bakın böyle bir örgüt var' diyerek bizim cezamızı onadı" dedi.

    "Adil yargılama yapılmadı"

    Umut operasyonu ve sonrası yargılama sürecinin 28 Şubat'ın devamı olduğunu öne süren Mehmet Şahin şöyle devam etti:

    "Bu dava adil olarak görülseydi kimseye 1 gün ceza bile verilemezdi. Beraat etmemiz gereken bu davada böyle bir sonuç çıktı. 'Umut' soruşturması ile 90'lı yıllarda işlenen 21 siyasi cinayet dosyası kapatıldı. Faili meçhul denilen cinayetlerden 3 arkadaşımız müebbet hapis cezası ile yatarken, bu kamuoyundan gizleniyor."

    Mehmet Şahin daha sonra Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow