hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü filozoflar Agamben, Sloterdijk, Stiegler ve Vattimo İstanbul’a geliyor

    Ünlü filozoflar Agamben, Sloterdijk, Stiegler ve Vattimo İstanbul’a geliyor
    expand

    Çalışmaları ile dünya çapında üne sahip filozoflar Giorgio Agamben, Peter Sloterdijk, Bernard Stiegler ve Gianni Vattimo 18-19 Nisan'da İstanbul'da olacak. Filozoflar, Bakırköy Belediyesi’nin öncülüğünde MonoKL (Mono Kurgusuz Labirent) Yayınları tarafından 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek Modernizm konulu konferansta konuşacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakırköy Belediyesi’nin öncülüğünde MonoKL (Mono Kurgusuz Labirent) Yayınları tarafından 18-19 Nisan tarihlerinde "Filozoflarla İstanbul’da: Modernizm" konferansı düzenlenecek. Konferansa, hukuk ve siyaset teorisi alanındaki yapıtları dünyada büyük yankı uyandıran ünlü İtalyan filozof Giorgio Agamben, yeni mekan ve melez gerçeklikler anlayışı ile ün yapan Alman filozof Peter Sloterdijk, teknik ve farmakoloji alanındaki yapıtlarıyla tanınan Fransız filozof Bernard Stiegler ve Hermeneutik Komünizm projesinin sahiplerinden İtalyan filozof Gianni Vattimo katılacak. Konferansa ayrıca Volkan Çelebi ve Ahmet Soysal konuşmacı ve moderatör olarak katılacak.

    Modernizm konferansında modernizm, nihilizm, devlet ve iktidar sorusu, modernizme inancın krizi, modernizmin krizi çağında teknobilimsel evrim, metafiziğin son dönemi olarak nihilizm konuları soruşturulacak. Bugün 2015'te modernizmi bahis konusu yapan felsefi, teknobilimsel ve hukuksal boyutlar filozofların sunumları ve açık oturumlarda ele alınacak.

    Etkinlikte 18 Nisan Cumartesi "Modernizm ve Nihilizm", 19 Nisan Pazar günü de "Modernizm ve Devlet Sorusu" konulu iki açık oturum düzenlenecek. Konferansın programı, katılımcıların özgeçmiş bilgileri ve konferans için her iki gün gidiş ve dönüş olmak üzere [sabah-akşam] Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy’den kaldırılacaklar servisler ve konferans merkezine ulaşım güzergahları için modernizm.monokl.net adresine bakılabilir ya da remirosmanoglu@monokl.net adresi ile temasa geçilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katılımın ücretsiz olduğu ve Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlik süresince simültane tercüme de yapılacak.

    iletişim: remirosmanoglu@monokl.net
    Web: modernizm.monokl.net
    Etkinlik başlangıç ve bitiş saatleri: 14.30 - 20.30

    Ünlü filozoflar Agamben, Sloterdijk, Stiegler ve Vattimo İstanbul’a geliyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow