hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü kalp cerrahı Bingür Sönmez'e silahlı saldırı

    Ünlü kalp cerrahı Bingür Sönmeze silahlı saldırı
    expand

    Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bu sabah Sarıkamış'ta silahlı saldırıya uğradı. Kol ve bacağından yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez, ambulansla Kars Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

    Saldırı anı ve sonrası kamerada

    Alınan bilgiye göre, Gaziler Meydanı'nda gezdiği esnada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırıda kolundan ve bacağından yaralanan Prof. Dr. Sönmez, Sarıkamış Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Kars'a sevk edildi.

    1 kişi gözaltında

    "Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü"ne katılan Sönmez'e yönelik silahlı saldırıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen gözaltına alındı. Özbilen'in, ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi.

    Ameliyata alındı

    Sönmez, ambulansla getirildiği Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alındı.

    Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da hastaneye gelerek Sönmez'in sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

    Sönmez: "Hiçbir şeyim yok. Normal kurşun yaralanması, sıyırmış geçmiş."

    Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Her şey
    yolunda, hiçbir şeyim yok. Normal kurşun yaralanması sıyırmış geçmiş" dedi.


    Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılan tedavisinin ardından anjiyo olan Sönmez, yaptığı açıklamada, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

    Görünmez bir kaza yaşadığını ifade eden Sönmez, "Her şey yolunda, hiçbir şeyim yok. Normal kurşun yaralanması sıyırmış geçmiş" dedi. Sönmez, bir gazetecinin silahlı saldırının neden düzenlendiği yönündeki sorusunu da "Husumet' diye yanıtladıktan sonra ambulans uçakla İstanbul'a götürüldü.

    Vali: Eski belediye başkanı ve silah elimizde

    Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ile birlikte Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne giden Vali Günay Özdemir, Prof. Dr. Bingür Sönmez'e "Geçmiş olsun" dedi. Prof. Dr. Bingür Sönmez'le kısa bir süre sohbet eden ve doktorlardan gelişmeler hakkında bilgi alan Vali Özdemir, bir gazetecinin, "Saldırıyı Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Sönmez gerçekleştirdiği yönünde bilgiler var. Neler söyleyecek siniz?" sorusunu söyle yanıtladı:,

    "Şu andaki bilgiler öyle. Eski belediye başkanının yaptığı yönünde ve ifadesi alınıyor. Şu anda silah ve silahı kullanan kişi elimizde. Herhangi bir sıkıntı yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Bingür Sönmez' e bu sabah Sarıkamış'ta silahlı saldırıda bulunan Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Bingür Sönmez kimdir?


    En tutumlu il İstanbul

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow