hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üsküdar Belediye Başkanı Validebağ korusu hakkında konuştu

    Üsküdar Belediye Başkanı Validebağ korusu hakkında konuştu
    expand

    İstanbul Üsküdar Validebağ Korusu yanında bulunan araziye yapılmak istenen inşaata tepki gösteren vatandaşlar nöbet tutma eylemini sürdürürken, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Validebağ'da yapılması planlanan caminin arsasında bir tane ağaç olmadığını ve yakın bir zamana kadar buranın site sakinleri tarafından otopark olarak kullanıldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkmen, Validebağ'da oturan bir vatandaşın 2012 yılında müftülüğe başvurusu üzerine burada bir cami fikrinin doğduğunu anlattı. Vatandaşların cami olmadığı için "bir marketin bordum katında" namaz kıldığını aktaran Hilmi Türkmen, "Biz yapmıyoruz, camiyi o mahallede oturan insanların oluşturduğu sivil bir insiyatif yapıyor. Belediye bütçemizden buraya herhangi bir ödenek aktarılmadı" dedi.

    Türkmen, caminin Üsküdar Belediyesi'nin tapulu arsasında yapılacağını ve iddia edildiği gibi Validebağ Korusu ile alakasının olmadığını belirtti. "Tapumuzun olması, buranın korunun dışında olması demek. Koruda tapu olmaz, koru SİT alanı" diyen Türkmen, cami inşaatının yapıldığı yeri havadan çekilen fotoğraflarla gösterdi.

    Üsküdar Belediye Başkanı Validebağ korusu hakkında konuştu

    "Site sakinleri otopark olarak kullanıyordu"

    Caminin korunun dışında, belediyeye ait 1313 ada, 193 parselde yapıldığını ifade eden Türkmen şöyle devam etti: "Burası planda dini tesis alanıdır. Siteler burayı fiilen haksız bir şekilde otopark olarak kullanmakta ve herhangi bir ücret ödememekteydiler, onları kaldırdık. Cami tam buraya yapılıyor. 1200 metre belediyemize ait tapulu alana. 300 metrekare cami yapıyoruz. Büyük değil, büyük yapamayız yer büyük değil. İşte plan durumu. Yine görüleceği üzere camimizin alanı üçgen, koru ise bu taraf. Burada bir tane ağaç yok. İşte bakın cami alanı burası. Caminin alanı beton kaplamadır, asfalt kaplamadır, ağaçla, yeşille otla alakası yoktur." İnşaat sürecinde tek bir ağacın kesilmeyeceğini, arsanın kısa bir zaman öncesine kadar otopark olarak kullanıldığını vurgulayan Hilmi Türkmen, caminin yapılacağı parselle ilgili bir mahkeme kararı olmadığını da kaydetti. Geçen hafta başka bir parsele ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Türkmen, inşaat çalışmasını protesto eden bazı vatandaşların da ikna olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üsküdar Belediye Başkanı Validebağ korusu hakkında konuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Küçük camiler için 250 metre mesafe şartı

    Resmi Gazete'de haziran ayında yayımlanan Mekansal Planlar Yapı Yönetmeliği'ne göre, mahallelerde küçük camilerin birbirine 250 metre, mescitlerin ise 150 metre uzaklıkta olması gerektiğini belirten Hilmi Türkmen, fotoğraf üzerinde inşaat alanına yakın camileri gösterdi. Başkan Hilmi Türkmen, en yakın caminin yönetmeliğe göre belirlenen uzaklığın iki katından fazla olduğunu, diğer 4 caminin de yaklaşık 600-900 metre mesafede olduğunu kaydetti. Caminin ahşap, tek minareli ve çatılı olacağını belirten Türkmen, 300 metrekarelik caminin planını da gösterdi.

    Validebağ'da nöbet sürüyor!

    CHP'li Tanal’dan Validebağ teklifi: "Evimi bağışlayayım cami yapsınlar"

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow