hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üst geçit yıkılmasına dava

    Üst geçit yıkılmasına dava
    expand

    Avcılar'da tankerin açılan damperinin çarptığı yaya üst geçidinin çökmesi sonucu 1 kişinin ölmesi, 2 kişinin yaralanmasına ilişkin tanker şoförünün de aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına sebep olmak" suçundan 4 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ekrem Cebeci'nin tır şoförü olduğu, 3 Eylül 2014'te 34 GF 8828 plakalı Silobas tankerine doldurulmuş atık çamurla Ataköy'den Büyükçekmece istikametine seyir halindeyken Avcılar metrobüs durağını geçtikten sonra İGS üst geçidi olarak bilinen yaya üst geçidine yaklaştığında tankerin damperinin açıldığı anlatıldı.

    Damperin önce yol işaret levhalarına vurduğu, sürücünün buna rağmen yoluna devam ettiği ve damperin yaya üst geçidine çarptığı aktarıldı.

    İddianamede, tamamen çelikten oluşan yaya üst geçidinin çarpmanın etkisiyle karayoluna düştüğü, olay sırasında yoldan geçen minibüs ile TIR'ın üst geçidin altında kaldığı, olayda minibüsteki Yusuf Kaya'nın hayatını kaybettiği belirtildi.

    Olay anında üst geçidi kullanan Şenol Zerey ve Sami Yıldızgil'in de yaralandığı kaydedilen iddianamede, "Olaylarla ilgili inşaat ve makine mühendislerinden ayrı ayrı bilirkişi raporları alınmıştır. Alınan raporlarda, TIR sürücüsü Ekrem Cebeci, üst geçidin projesini çizen Emay Mühendislik Ltd. Şti, üst geçidin imalatını gerçekleştiren Nas İnşaat Tic. AŞ ile Özyurt Maden İnşaat AŞ konsorsiyumu ve üst geçitten asli sorumlu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin kusurlu oldukları anlaşılmıştır" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilirkişi raporları doğrultusunda, üst geçidin projesini çizen Emay Mühendislik firması adına şirketin genel müdürü Mehmet Kaba'nın, bu projenin koordinatörü mühendis Bülent Demirca ve üst geçidi imal eden Nas İnşaat Tic. AŞ ile Özyurt Maden İnşaat AŞ konsorsiyumunun şantiye şefi mühendis Turan Özyurt'un kusurlu oldukları anlatıldı.

    İddianamede, olayda kusurlu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri hakkındaki soruşturma dosyasının ayrıldığı ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

    "Köprü bağlantı bulonları zayıf ve iyi bağlanmadı"

    TIR şoförü Ekrem Cebeci'nin aracın damperi kalkmış olarak ilerlediği, üst geçide çarpmadan önce yol kenarındaki levhalara da çarpmasına rağmen aracı durdurmayarak ilerlemeye devam ettiği, şoför olarak öngörebileceği neticeyi istememesine rağmen olayın meydana geldiği ve bilinçli taksirle hareket ettiğinin anlaşıldığı aktarıldı.

    Betonarme yapılara göre 5 ila 10 kat daha hafif, güvenli ve konforlu olduğu için dünyada tercih edilen bir yapı sistemi olmasına karşın, çarpma anında çelik köprünün yalnızca üst tabyesinin ve köprü çelik kirişlerinin olduğu gibi bir bütün halinde düştüğünün tespit edildiği vurgulanan iddianamede, "Köprünün, projesinde öngörülen teknik özelliklere ve stabil olan çelik yapılardaki özelliklere uyulmayarak imal edildiği, köprü bağlantı bulonlarının zayıf olduğu ve iyi bağlanmadığı, bu itibarla diğer şüphelilerin eylemlerinin de aynı mahiyette bilinçli taksir olarak değerlendirilmesi gerektiği sonucu ve kanaatine varılmıştır" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddianamede, şüpheliler Ekrem Cebeci, Mehmet Kaba, Bülent Demirca ve Turan Özyurt hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına sebep olmak" suçundan 4 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Davanın duruşması Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

    Hayranıyla fazla yakınlaşmanın bedeli ağır oldu!

    AYM'nin yeni başkanı AYM'yi böyle eleştirmişti

    Anonymous IŞİD'i hack'ledi: "Size virüs gibi davranılacak"

    Devlet Bahçeli: "Davutoğlu, senin aklın başında mı?"

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow