hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzanlar'ın 9 yılla yargılandığı dava ortadan kaldırıldı

    Uzanların 9 yılla yargılandığı dava ortadan kaldırıldı
    expand

    BDDK tarafından el konulan Adabank'a ait bilgisayar backuplarının kaybolması ile ilgili olarak Kemal Uzan ve Hakan Uzan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında açılan dava zamanaşımı gerekçesi ile ortadan kaldırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzanlar'a ait Adabank'a el koyan BDDK, bankaya ait bilgilerin yer aldığı ana bilgisayardaki bazı bilgileri kaybolması ile ilgili olarak Kemal Uzan, Hakan Uzan, Mustafa Akar, Bahattin Uzan, Azmi Yılmaz, Suat Gusunali ve Selahattin Bal hakkında 2003 yılında "resmi kurumların istediği bilgi ve belgeleri vermemek" suçlamasıyla ve 9 yıl hapis cezası istemiyle açılan dava, 11 yıl sonra zamanaşımı gerekçesi ile ortadan kaldırıldı. 

    İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına sanıklar katılmazken, sanıklardan Bahattin Uzan'ın avukatı Oktay Yılmaz ve şikayetçi Adabank avukatı Sibel Karakaş hazır bulundu.

    Savcı "zamanaşımı var" dedi

    Esas hakkındaki mütalaası sorulan duruşma savcısı Halil Sezgin, sanıklara isnat edilen suç için kanunda belirtilen ceza miktarı ve suç tarihi dikkate alındığında lehe olan eski 765 Sayılı Ceza Kanunu'nun gerekli maddelerinde ön görülen 5 yıllık asli ve 7 yıl 6 aylık uzatılmış zaman aşımı süresinin dolmuş olduğunu belirterek, sanıklar hakkında açılan kamu davasının ortadan kaldırılmasını talep etti.

    Savcının esas hakkındaki mütalaasını sunması sonrası görüşü sorulan Bahattin Uzan'ın avukatı Oktay Yılmaz, savcı Sezgin'in mütalaasına aynen katılarak davanın zamanaşımı gerekçesi ile ortadan kaldırılmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dava ortadan kaldırıldı

    Sanıklar Kemal Uzan, Hakan Uzan, Mustafa Akar, Bahattin Uzan, Azmi Yılmaz, Suat Gusunali, Selahattin Bal hakkında 2003 yılında kamu davası açıldığını hatırlatan mahkeme, “İsnat edilen suçların suç tarihi 4 Temmuz 2003 ve öncesi olduğundan, isnat edilen suçların tarihi itibari ile 765 Sayılı TCK 102/4 ve 104/2 maddeleri gereğince öngörülen zamanaşımı süresi dolmuş olduğu anlaşıldığından" gerekçesi ile tüm sanıklar hakkında kamu davasını ortadan kaldırdı.

    Yakalama kararı da kaldırıldı

    Sanıklardan mahkeme masrafı alınmasına yer olmadığına karar veren mahkeme, sanıklar Kemal Uzan ve Hakan Uzan hakkında Şişli 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan yakalama emirlerinin geri alınmasına karar verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow