hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Validen şehit babasına fırça

    Validen şehit babasına fırça
    expand

    Şehit aileleri için düzenlenen yemekte Çorum Valisi Ahmet Kara konuşurken sesini yükselten şehit babasını 'Önce kendine gel" diyerek fırçaladı. Daha sonrada oturduğu masadan kalkıp gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çorum'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen programlar kapsamında valilik tarafından şehit aileleri ve gaziler için yemek verildi. Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen yemek sırasında Vali Ahmet Kara şehit ailelerinin bulunduğu bir masaya oturdu.Vali Kara'nın şehit yakıları ile sohbet ettiği sırada yanında oturan 20 yıl önce Şırnak'ta şehit olan Jandarma Komando Er Erkan Karaca'nın babası Garip Karaca'nın ses tonu bir anda yükseldi. Şehit babası şehit ailelerinin sorunlarını dile getirdiği sırada bir anda sinirlendi. İlgisizlikten yakınan şehit babası "Biz vatan için, bayrak için şehit verdik" dedi.


    Bu tepki karşısında şaşıran Vali Ahmet Kara, şehit babasına adını sordu. Garip Karaca, "İsmim batsın" diye cevap verince, Vali Ahmet Kara masadan kalkarak sakin olmasını söyledi. Şehit babasına "Önce kendine gel" diyen Vali Kara daha sonra sinirli bir şekilde başka bir masaya oturarak yemek yedi.

    VALİ- ŞEHİT BABASI DİYALOĞU

    Çorum Valisi Ahmet Kara'nın yemekte önce yanında oturduğu, ardından sinirlenip masayı terk etmesine neden olan şehit babası Garip Kara ile arasında şu diyalog geçti:

    Kara: (Yüksek sesle konuşarak) Bu budur, şu şudur. Hiç bir ailenin yanına gidilmiyor sorun bakın, kim geliyor? Bu kadar, böyle yönetici olur mu? Biz vatan için bayrak için şehit verdik.

    Vali: (Ona doğru eğilerek)  Sizin isminiz neydi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehit Babası: İsmim batsın, (Sandalyesini uzaklaştırarak) ismim batsın.

    Vali: Biraz edepli olacaksın ama. Lütfen.

    Vali sinirlenip ayağa kalkarken diyalog şöyle devam etti:

    Şehit babası: Sayın Valim..

    Vali: Önce kendine gel.

    Şehit babası: Ben kendimdeyim

    Vali: Kendine geleceksin önce. 

    Vali: (Masadan ayrılırken dönüp) Kendine geleceksin.

    Valilikten açıklama: Özür diledi

    Çorum Valiliği, Vali Ahmet Kara'nın bir şehit yakınıyla tartıştığı iddialarıyla ilgili, "Şehidimizin babası kendisinin birtakım sorunlarının olduğunu belirterek, valimizden özür dilemiştir. Şehidimizin babasıyla valimiz arasında herhangi bir sorun yaşanmamıştır" ifadesini kullandı.

    Valilik açıklamasında, bazı basın kuruluşlarında "Vali Ahmet Kara'nın şehit yakınına sinirlendiği" yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yapılma gereği duyulduğu belirtildi.

    Vali Kara'nın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla öğretmenevinde şehit yakınları ve gazilerle yemekte bir araya geldiği ifade edilen açıklamada, Kara'nın protokol masası yerine şehit yakınları ve gazilerin bulunduğu masaları dolaşarak onlarla yakından ilgilenmeye gayret gösterdiği aktarıldı.

    Bu sırada bir şehidin yakınının duygusal yoğunluk yaşaması üzerine Vali Kara'nın, şehit babası Garip Karaca'nın daha fazla rahatsız olmaması için masadan ayrıldığı ve diğer şehit yakınlarına yöneldiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Valimiz Ahmet Kara, daha sonra aynı şehit babasıyla yine bir araya gelmiştir. Şehidimizin babası kendisinin birtakım sorunlarının olduğunu belirterek, Valimizden özür dilemiştir. Şehidimizin babasıyla Valimiz arasında herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Sayın Valimiz bugüne kadar gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla hareket etmiştir. Bundan sonra da aynı duygularla şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize elinden geldiğince sahip çıkmaya devam edecek ve tüm imkanları onlar için seferber edecektir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow