hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Valilikten altını ıslatan çocuk açıklaması

    Valilikten altını ıslatan çocuk açıklaması
    expand

    İzmir Valiliği tarafından, Soma'daki maden faciasını protesto gösterileri sırasında gözaltına alınmak istenince korkup altını ıslattığı basına yansıyan çocukla ilgili bir açıklama yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç gündür evine gitmediği ve 13 yaşında olduğu, olaydan bir gün sonra da ailesine teslim edildiği belirtilen çocuğun korktuğuna dair bir emarenin görülmediği belirtilen açıklamada, "Islaklığın TOMA'ların eylemci gruplara su ile müdahalesi sırasındaki ıslanmadan dolayı olduğu değerlendirilmekte" denildi.

    Geçen cuma günü kentte Soma'daki maden faciasını protesto gösterilerinde bir çevik kuvvet polisinin yakasından tutup çekerek gözaltına almaya çalıştığı, diğer polislerin müdahalesiyle serbest bırakılan çocukla ilgili haberler üzerine İzmir Valiliği, yazılı bir açıklama yaptı.

    Açıklamada, geçen cuma günü kentte kanunsuz eylemler düzenlendiği, gerekli uyarılara rağmen grupların çevreye zarar verip, yolları ulaşıma kapatıldığı, bunun üzerine polisin müdahalede bulunduğu kaydedildi.

    Eylemci grubun, taşlı, sopalı ve havai fişekli saldırıları üzerine TOMA araçları ile kademeli ve artan oranda su sıkılarak dağıtıldığı, dağılmamakta ısrar edenlere yönelik gözaltı işlemi uygulandığı belirtildi.

    "Eylemlere aktif olarak katılmış"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Habere konu olan çocuğun ise 13 yaşındaki A.K. olduğu ve gözaltına alınmadığı, zarar görmemesi için alandan uzaklaştırılmaya çalışıldığı ifade edildi.

    Valilikten altını ıslatan çocuk açıklaması

    Üç gündür evine gitmediği belirlenen A.K.'nin eylemlere aktif olarak katıldığının tespit edildiği, gece sokaktan alınarak, daha sonra savcının talimatı doğrultusunda annesine teslim edildiği kaydedildi.

    Açıklamada marjinal grupların arasında kaldığı belirtilen çocuğun, korkup altını ıslatmadığı da öne sürülerek şöyle denildi:

    "Korku emaresi yoktu"

    "16 ve 17 Mayıs tarihlerinde Talatpaşa Bulvarı üzerinde yasadışı eylem yapan marjinal gruplar içerisinde aktif olarak rol aldığına dair MOBESE kamera kayıtları ve fotoğrafları mevcut olup, şortunda olduğu ifade edilen ıslaklığın TOMA'ların eylemci gruplara su ile müdahalesi sırasındaki ıslanmadan dolayı olduğu değerlendirilmekte, zaten kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda da müdahalenin öncesi ve sonrasında çocukta herhangi bir korku emaresi görülmediği gibi eylemci grupların etki ve yönlendirmesiyle hareket ettiği anlaşılmaktadır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Valilik açıklamasında, emniyet kayıtlarına göre bir kez yağma suçundan mağdur olduğu, bir kez de kayıp çocuk olarak işlem gördüğü belirtilen A.K.'nin, çocuğun gözaltına alınmak istendiğinin ise asılsız ve maksatlı olduğu, gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü.

    Valilik basına A.K.'nin eylemler sırasında çekilmiş fotoğraf ve görüntülerini de dağıttı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow