hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Viranşehir'de yol kapatan protestoculara müdahale

    Viranşehirde yol kapatan protestoculara müdahale
    expand

    Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, elektrik kesintilerini protesto için Şanlıurfa-Mardin karayolunu ulaşıma kapatan ve taş atan gruba jandarma ile polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sona eren gerginlikte 25 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektriklerin sık kesilmesi nedeniyle mağdur olduklarını ve sorunlarının çözülmediğini öne süren 200 çiftçi, öğle saatlerinde Şanlıurfa-Mardin karayolunda toplandı.

    Slogan atarak seslerini duyurmaya çalışan grup, daha sonra oturma eylemi yaparak yolu ulaşıma kapattı. Zırhlı araçlarla bölgede önlem alan polis ve jandarma, anons yaparak yolun trafiğe açılarak eylemin sonlandırılmasını istedi.

    Ancak, protestocu grup güvenlik güçlerinin çağrısına olumsuz yanıt vererek taş atmaya başladı. Bunun üzerine polis ve jandarma, gruba biber gazı ve zırhlı araçlardan basınçlı su sıkarak müdahale etti.

    Bu sırada atılan gaz bombalarından birisi yol kenarındaki tarlada küçük çaplı bir yangına yol açtı. Yangın, bölgede bulunan güvenlik güçleri tarafından zırhlı araçlardan sıkılan su ile büyümeden söndürüldü.

    Güvenlik güçleri kendilerine taş attığı gerekçesiyle 25 şüpheliyi gözaltına alırken, protesto için toplanan kalabalık ise dağıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, yeni bir eylem olasılığına karşı güvenlik güçleri karayolu ile ilçe merkezinde önlemlerini artırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow