hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yangında 3. kattan atladı, battaniye yırtılınca beli kırıldı

    Yangında 3. kattan atladı, battaniye yırtılınca beli kırıldı
    expand

    Fatih'te Suriyeli göçmenlerin kaldığı bir evde elektrik arızası nedeniyle yangın çıktı. Yangında mahsur kalan bir kadın ile iki çocuğu mahallelinin tuttuğu battaniyenin üzerine atlayarak kurtarıldı. Son olarak da 3. katta mahsur kalan komşuları atladı. Songül Özdemir adlı kadının ağırlığını taşıyamayan battaniye yırtılınca, kadının beli kırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seyyid Ömer Mahallesi Yedi Emirler Çeşmesi Sokak'taki 4 katlı binanın girişindeki elektrik panosunda yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ara sokaklara park eden araçlar nedeniyle itfaiye ekipleri, bölgeye ulaşmakta güçlük yaşadı.

    İtfaiye ekiplerinin beklendiği sırada, binanın 2. katında iki çocuğuyla mahsur kalan Suriye uyruklu Vela Hançer, mahallelilerin gerdiği battaniyeye önce çocuklarını bıraktı, sonra kendisi atladı. Anne ve çocuklar olaydan yara almadan kurtuldu. Binanın 3. katında mahsur kalan Songül Özdemir de komşusunun kurtulduğunu görmesi üzerine kendisini battaniyeye bıraktı. Mahallelilerin gerdiği battaniyenin yırtılması sonucu Özdemir, yere düştü.

    Olay yerine gelen ambulansla İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Özdemir'in belinin kırıldığı, kaburgasının çatladığı ve omuriliğinin zedelendiği öğrenildi.

    Suriyeli anne ve 2 çocuğu ise sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın haberini alarak iş yerinden çıkıp olay yerine gelen Suriyeli Nebil Hançer, bir yıl önce Suriye'den İstanbul'a geldiklerini belirterek, "Bir iş yerinde gece vardiyasında çalışıyordum. Mahalleliler 'evinde yangın çıktı' diye haber verince koşarak buraya geldim. Allah çocuklarımı ve eşimi bana bağışladı" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow