hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yargıtay, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için soruşturma izni istedi

    Yargıtay, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için soruşturma izni istedi
    expand

    Yargıtay Başsavcılığı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hakkında, "Siyasi demeç verdiği ve yargıyı etkilemeye çalıştığı" gerekçesiyle hakkında yapılan suç duyurusu kapsamında Başbakanlıktan soruşturma izni istedi. Ancak Anadolu Ajansı'na bilgi veren "Yargıtay kaynakları", dosyanın Başbakanlığa izin istemek için değil, Genelkurmay Başkanıyla ilgili soruşturmayı kimin yürüteceği konusundaki yasal boşluk nedeniyle gönderildiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı gazeteci ve akademisyenler Özel'in Kürt sorunu, askeri yargı, Kürtçe'nin kamusal alanda ve eğitimde kullanılması konularında yaptığı açıklamalardan sonra 23 Ocak 2012'de Yargıtay Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

    2, 5 yıl içinde takipsizlik veya dava açılması yönünde karar almayan Yargıtay dosyayı raftan çıkardı.

    Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'den çözüm süreci açıklaması

    Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yargıtay Başsavcılığı, , 22 Şubat 2014'te yürürlüğe giren ve Başbakana, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları hakkında görevleriyle ilgili suçlardan dolayı soruşturma izni yetkisini veren düzenleme kapsamında Özel hakkındaki dosyayı Başbakanlığa gönderdi.

    3 Mart'ta Başbakanlığa giden dosya ile ilgili kararı Davutoğlu verecek. Özel'in o tarihte büyük yankı uyandıran sözleri nedeniyle yargılanıp yargılanmayacağı Başbakanın soruşturma izni verip vermeyeceği ile netleşecek.

    Ölü askeri böyle sürüklediler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dosya Başbakanlığa izin istemek için gönderilmedi"

    Bu gelişmeler üzerine, Anadolu Ajansı'nın "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından" alınan bilgiye dayandırdığı haberinde, dosyanın Başbakanlığa soruşturma izni için gönderilmediği belirtilerek süreç anlatıldı. Orgeneral Özel hakkında "siyasi demeç verdiği ve yargıyı etkilemeye çalıştığı" gerekçesiyle bazı kişilerce suç duyurusunda bulunuldu. Genelkurmay Başkanı hakkındaki şikayeti kimin inceleyeceği konusundaki kanun boşluğu nedeniyle dosya önce Ankara Adliyesine gönderildi. Burada alınan görevsizlik kararının ardından Başbakanlığa konuyla ilgili kanun boşluğu bulunduğunu belirten yazı yazıldı. Konu hakkındaki kanuni düzenlemenin ardından dosya, Başbakanlığa gönderildi. Bu işlemin Başbakanlıktan izin isteme olmadığı, dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığıyla ilgisinin kalmadığı kaydedildi.

    Yolun ortasında yıkandı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow