hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yarıyıl tatili cuma günü başlıyor

    Yarıyıl tatili cuma günü başlıyor
    expand

    Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen bu hafta sonu yarı yıl tatiline girecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2013-2014 eğitim öğretim yılının 16 Eylül'de başlayan ilk yarısı 24 Ocak cuma günü sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler, 9 Şubat'a kadar tatil yapacak. Tatilin ardından 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 10 Şubat pazartesi günü başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 13 Haziran’da da tamamlanacak.

    Merkezi sınavlar nisanda yapılacak

    Ortaokulların 8. sınıflarında okuyan öğrenciler, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 28-29 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavı da 10-11 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuçlarının ise haziran ayında açıklanması planlanıyor.

    Üniversiteye girecek lise son sınıf öğrencileri de üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23 Mart pazar günü girecek. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) 21-30 Nisan'da başvuru alınacak.

    LYS, 14-15 Haziran ve 21-22 Haziran tarihlerinde beş oturumda gerçekleştirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow