hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yarkadaş'tan Davutoğlu'na Berat Albayrak sorusu

    Yarkadaştan Davutoğluna Berat Albayrak sorusu
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak'ın Esenboğa Havalimanı'nda; Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan özel odada görüşme yaptığı ve bu nedenle TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın odaya alınmadığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yarkadaş, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde "Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan özel odaya Berat Albayrak'a kim yada kimler imtiyaz tanımıştır? Bu odayı Berat Albayrak'a tahsis eden görevli yada görevliler hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

    CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemi Meclis'e verdiği önergesinde "Bugün çeşitli basın organlarına yansıyan haberlere göre 'AKP İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak'ın Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan 'özel oda'da görüşme yaptığı bu nedenle de TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın da bu özel görüşme nedeniyle odaya alınmadığı' ifade edilmiştir" dedi.

    CHP'li Yarkadaş'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde yer alan sorular, şöyle: "Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan özel odada Berat Albayrak nasıl görüşme yapabilmiştir? TBMM Başkanın bu özel görüşme nedeniyle odaya alınmadığı doğru mudur? Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan özel odaya Berat Albayrak'a kim yada kimler imtiyaz tanımıştır? Bu odayı Berat Albayrak'a tahsis eden görevli yada görevliler hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurbağalıdere sorusu

    Öte yandan Barış Yarkadaş, daha önce araştırma önergesi verdikleri Kadıköy’de bulunan Kurbağalıdere ıslah çalışmalarını bir kez daha gündeme getirerek İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk‘ün yanıtlaması istemiyle çeşitli sorular yöneltti. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş , İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ‘ün yanıtlaması istemiyle verdiği  soru önergesinde 3 yıldır bitirilemeyen ıslah çalışmalarının AKP’nin bu bölgede az oy olmasıyla bir alakasının olup olmadığını sordu. Dere ıslahının yapılmamasıyla CHP’ye yüksek oranda oy veren Kadıköy halkının bilinçli bir şekilde örtülü cezaya maruz bırakıldığını önergesinde dile getiren Yarkadaş, Büyükşehir Belediyesinin işi ihale ettiği firmanın sorumluluğu konusunda ilgili firmaya cezai sorumluluk uygulanıp uygulanmadığını sordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow