hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesinde 7 tutuklama

    Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesinde 7 tutuklama
    expand

    Diyarbakır'da 6- 7 Ekim olayları sırasında Hür Dava Partisi (HÜDA- PAR) üyesi Yasin Börü ile birlikte 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan 16 kişiden 7'si tutuklandı. 9 kişi serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6/7 Ekim tarihlerindeki Kobani protestoları sırasında aralarında Yasin Börü'nün de bulunduğu 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, gözaltına alınanlardan 8'i Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

    Bugün adliyeye sevkedilen zanlılardan 16 yaşındaki F.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlılardan küçük yaştaki 1 kişi de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 6 kişinin ise savcılık sorgusunun ardından sorgu hakimliğine sevkedildiği öğrenildi.

    Tutuklanan zanlı: Olaylarla ilgim yok

    Hakkında gizli tanık ifadesi bulunan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 16 yaşındaki F.K., mahkemedeki ifadesinde ilgisinin olmadığını belirterek, "Ben ailemle alışverişe gitmiştim. Alışverişten sonra eve döndük. Olayları evin balkonundan izledim. Ancak olaylarla alakam yok, aşağıya inmedim ve olaylara karışmadım. 4 kişini öldürülmesiyle bir ilgim yok" dediği belirtildi.

    Tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen 6 zanlının ifade verme işlemi devam ederken, olaylarda öldürülen 4 kişinin yakınları olduğu belirtilen bir grup adliye önünde toplandı. Güvenlik güçleri muhtemel bir olayın çıkmaması için adliye çevresinde sıkı önlem aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tutuklu sayısı 7'ye yükseldi

    Diyarbakır'da Yasin Börü ile birlikte 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili 16 yaşındaki F.K'nin tutuklanmasının ardından, savcılıkta sorgusu tamamlanan 6 kişi de tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede Hüseyin Okçu, Hasan Okçu, Ahmet Biçici, Abdurrahim Pamuk, Uğur Doğanay ve Yıldız Doğanay'ın tutuklanmasına karar verdi. Olayla ilgili tutuklananların sayısı da 7'ye yükseldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow