hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yasin El Kadı şikâyet etti, CHP'li Vekil Erdoğdu şüpheli olarak ifadeye çağrıldı

    Yasin El Kadı şikâyet etti, CHPli Vekil Erdoğdu şüpheli olarak ifadeye çağrıldı
    expand

    Başbakan Erdoğan, Bilal Erdoğan, Yasin El Kadı ve iki işadamı, yolsuzluk iddialarını haberleştiren Birgün yazarı Ayku Erdoğdu ve Birgün Gazetesi Yazıişleri Müdürü Barış İnce için soruşturma istedi. İki isim için de zorla getirme karar çıkarıldı. Ancak CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun dokunulmazlığı olduğu unutuldu! Savcılık kaynakları ise Erdoğdu’nun milletvekili olduğu bilmediklerini, sehven gönderilen kağıdın geri çekileceğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile TÜRGEV fezlekesinde adı geçen işadamları, ‘Ceplerine Duble Yol Yapmışlar-TÜRGEV Böyle Çalışmış’ manşeti ve ‘Terör Kara Para ve AKP’ yazısı nedeniyle, BirGün gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış İnce ve CHP İstanbul Milletvekili, BirGün yazarı Aykut Erdoğdu’dan şikâyetçi oldu. İstanbul Basın Suçları Soruşturma Bürosu, soruşturma başlattı. Miletvekilliği dolayısıyla dokunulmazlığı bulunan Erdoğdu’na gönderilen dilekçede ‘zorla getirilme’ kararı da bulunuyor. Erdoğdu kararın “yok hükmümde” olduğunu vurguladı.

    Hep aynı poz!


    BirGün, 3 Mart’ta çıkan Barış İnce imzalı ‘Ceplerine Duble Yol Yapmışlar-TÜRGEV Böyle Çalışmış’ manşetinde, sosyal medyada ‘Haramzadeler’ hesabından yayınlanan fezlekelerle ilgili detayları ilk kez yayınlamıştı. Polis fezlekesinde adı geçen isimler, TÜRGEV’de toplanan paraların Başbakan Erdoğan’a aktarılacağını, Erdoğan’ın o hesaba para aktaranların imar ve ihale işlerini çözeceğini anlatıyor, TÜRGEV rüşvet trafiğinin kilit kurumu olarak işaret ediliyordu. Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Fezleke’de ismi geçen Abdülkerim Çay ve Cengiz Aktürk, İnce’den şikâyetçi oldu.


    İsmet Berkan'dan "Kabataş" açıklaması: "Benim hıyarlığım"


    ‘Zorla getirilme’ ibaresi

    17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen işadamı Yasin El Kadı ise BirGün’de çıkan ‘Terör Kara Para ve AKP’ yazısı nedeniyle Aykut Erdoğdu’dan şikâyetçi oldu.

    Savcılık tarafından 20 Haziran 2014 tarihli tebliğde şüpheli olarak yer alan Aykut Erdoğu ve Barış İnce hakkında zorla getirilme kararı da bulunuyor. Tebliğde şu ifadelere yer veriliyor: “Yukarıda belirtilen eser sahibi olmanız nedeni ile şüpheli olarak ifadeniz alınması gerektiğinden çağrı kağıdına ilişkin tebligatımızı aldığınız tarihten itibaren 7 gün içerisinde İstanbul Basın Bürosu’na müracaat etmediğiniz takdirde CMK’nın 146/1 maddesi gereğince zorla getirilmenize karar verileceği ve zorla getirileceğiniz tebliğ olunur”.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Dünyanın en sinir bozucu çikolataları


    “El Kadı’nın gözdağı çabası”

    BirGün’e konuşan, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Yok hükmündedir” dediği tebligat ve soruşturma için şunları söyledi: “Bir milletvekilinin Anayasal dokunulmazlığı olduğu en temel hukuk bilgisidir. Ve milletvekilleri zorla hiçbir yere ifade vermeye çağrılamazlar. Bunu bilmesine rağmen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasin El Kadı’nın talebi üzerine beni çağırması bir hukuk skandalıdır. Savcılık eliyle Yasin El Kadı’nın gözdağı çabasıdır. Bu tehditlere hiçbir zaman buyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Dünya tarihinin gördüğü en büyük yolsuzluklarla ilgili yetkilerini kullanmaktan aciz Başsavcılığın yolsuzlukla mücadele eden bir milletvekiline bu yaptığı asla kabul edilemez. Savcılığın yaptığı bir görev suçudur. Bu konuda HSYK’ye dilekçe vereceğiz, şikâyette de bulunacağız. Ayrıca bu savcının geçmişte yaptığı işlemler de son derece şaibelidir. Özellikle Engin Çeber davası olmak üzere. Bazı savcıların iktidarın gözüne girmek amacıyla muhalefete bu şekilde hukuksuz uygulamaları ne yazık ki yaygın bir işlem haline geldi. Bunlar sadece adalete olan güveni azaltan, geldikleri makamlara yakışmayan insanlardır.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Mezuniyette Soma gerginliği


    ‘Milletvekili olduğunu bilmiyorduk’

    Hürriyet'e konuşan savcılık kaynakları ise konu ile ilgili “Aykut Erdoğdu’nun milletvekili olduğunu bilmiyorduk. Bile bile gönderilmez öyle bir yazı. Yarın (bugün) hemen düzeltiriz. Meclis’te 550 milletvekili var, hepsinin ismini bilmemiz mümkün değil. Normalde parti genel başkanları, grup başkan vekilleri biliniyor ancak tüm milletvekillerinin ismini bilmiyoruz” açıklaması yaptı.

    El kadı ifade vermişti

    Yasin El Kadı ismi, 25 Aralık soruşturması sonrası gündeme geldi. Yasin El Kadı ve oğlu Muaz Kadı geçtiğimiz 25 Şubat'ta soruşturmayı devralan savcılar İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak'a ifade vermişti. CHP'li Erdoğdu hakkında yapılan suç duyurusuna konu yazıda ise Yasin El Kadı'nın, El Kaide terör örgütünü finanse ettiği gerekçesi ile yasaklı isimler listesine girdiği bilgisi yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ne b.. yiyen bir yerçekimidir bu"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow