hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yatağan işçilerinin eylemi Gezi büyüklüğüne ulaştığında..."

    Yatağan işçilerinin eylemi Gezi büyüklüğüne ulaştığında...
    expand

    Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinin özelleştirilmesi üzerine iş yerini terk etmeme eylemi başlatan işçilerin eylemi sürüyor. İşçilere seslenen Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, "Bütün ülke bizimle. İnanıyoruz ki bu mücadele Gezi Parkı büyüklüğüne ulaştığında, bu santral ve madenlerin satışı mutlaka duracaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özelleştirme İdaresi Başkanlığının resmi internet sayfasında Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinin alıcı firmaya devredildiğinin açıklanması üzerine, Güney Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğünde çalışan maden işçileri, müdürlük girişinde toplandı ve bu duruma tepki gösterdi.

    Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, burada yaptığı açıklamada, 30 Kasım Pazar günü başlattıkları iş yerlerini terk etmeme eylemini sürdürdüklerini söyledi.

    Yatağan işçileri eylemde

    Hükümetin kamuya ait santral ve kömür işletmelerini devletin kamburu olarak değerlendirdiğini iddia eden Girgin, santralin her yıl 300 milyon lira kar elde ederek Türkiye'deki kurumlar vergisinde ilk 100'de yer aldığını anlattı.

    Pes etmeyeceklerini dile getiren Girgin, "Hiçbir işçi arkadaşım moralini bozmasın. Bütün ülke bizimle. İnanıyoruz ki bu mücadele Gezi Parkı büyüklüğüne ulaştığında, bu santral ve madenlerin satışı mutlaka duracaktır" dedi.

    Girgin, bölgedeki santral ve kömür ocaklarının kuruluşu sırasında yapılan kamulaştırmalar nedeniyle birçok vatandaşın köylerini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yatağan ve Milas'ta 10 köyün kamulaştırma nedeniyle taşındığını kaydeden Girgin, şöyle konuştu:

    "Bu köylüler, santraller satılsın, buranın parasıyla saray yapsınlar diye mi bu cefayı çekmişlerdi. Yerinden, yurdundan olan köylülerin, İstanbulluların, Vanlıların, İzmirlilerin de bu santralde hakkı var. Çilemiz de kavgamız da ortak. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Biz bu oyunu bozarız ancak oyunun bozulması, bu mücadelenin kitleselleşmesinden geçiyor. Bütün emek dostlarına direnişe sahip çıkmaya çağırıyoruz."

    İşçiler, işletmenin girişinde iş yerlerini terk etmeme eylemine devam ediyor.

    Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

    Ülkeden ülkeye seçim barajları

    Başlangıçtan bugüne gün gün çözüm süreci

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow