hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yemek yerken 1 milyon dolarlık ziynet eşyası çaldırdılar

    Yemek yerken 1 milyon dolarlık ziynet eşyası çaldırdılar
    expand

    İstanbul'da, mücevher fuarına katılmak için Çin'den getirilen yaklaşık 1 milyon dolar değerinde ziynet eşyasının çalınmasıyla ilgili olarak, Kolombiya uyruklu 3 kişi polis tarafından yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şüphelilerin, soygun yapacakları Çin uyruklu mücevher şirketi yetkililerini Çin'den Türkiye'ye kadar takip ettikleri, yemeğe giderken ziynet eşyasını otomobilin içine bırakmaları üzerine de aracın camını kırarak altın ve mücevherleri çaldıkları belirtildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklandı, 2 kişi ise serbest bırakıldı.

    YEMEK YERKEN 1 MİLYON DOLARLIK ZİYNET EŞYASINI OTOMOBİLDE BIRAKMIŞLAR

    Levent Levazım Mahallesi'nde 19 Ekim günü meydana gelen olayda, Çin uyruklu kişilere ait yaklaşık 1 milyon dolar değerindeki ziynet eşyası otomobillerinin içinden çalınmıştı. İstanbul'da düzenlenen bir mücevher fuarına katılmak için gelen bir şirkete ait ziynet eşyalarının, otomobilin camını kıran kişiler tarafından bir çanta içinden çalınmasının ardından polis alarma geçmişti. Çinli mücevher şirketi yetkillerinin ise yemeğe gitttikleri sırada çantayı otomobilde bıraktıkları tespit edilmişti.

    ÇİN'DEN İSTANBUL'A KADAR TAKİP ETMİŞLER

    Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, polis, hırsızlığı gerçekleştirdiği iddia edilen Kolombiya uyruklu H.H.P.C. (37), P.T.E.H. (40) ve A.O.M.H.'yi (38) gözaltına aldı. Polis soruşturması sırasında, hırsızlık çetesinin soygun yapacakları şirket yetkilerini Çin'den İstanbul'a kadar takip ettikleri ortaya çıktı. Atatürk Havalimanı güvenlik kameralarına da yansıyan takip görüntüleri sırasında, şüphelilerin mücevher şirketi yetkililerini uçaktan inmelerinin ardından kalacakları otele kadar izledikleri belirlendi. Güvenlik kameraları, soyulan mağdurları ve takip eden soyguncuları aynı otele peş peşe girerken görüntüledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇALMA ANI DA GÜVENLİK KAMERALARINA TAKILDI

    Zanlıların, Çinlileri İstanbul içinde de izledikleri anlar ve 1 milyon dolarlık mücevherin bulunduğu çantayı otomobilin camını kırarak aldıkları görüntüler de güvenlik kameralarına yansıdı. Olay anında, Çinli şirket yetkililerinin yemeğe gitmek için araçtan indikleri, bu sırada içinde 1 milyon dolarlık ziynet eşyası bulunan çantayı araçlarında bıraktıkları tespit edildi.

    BİRİ TUTUKLANDI, İKİSİ SERBEST

    Kolombiya uyruklu şüpheliler ise suçlamaları kabul etmedi. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan P.T.E.H. tutuklanırken, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow