hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksek Askeri Şura yarın toplanacak

    Yüksek Askeri Şura yarın toplanacak
    expand

    Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yarın toplanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda yapılacak toplantıya Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile YAŞ üyesi üst düzey komutanlar katılacak.

    Şura üyeleri, toplantı öncesinde Anıtkabir'i de ziyaret edecek.

    TBMM'ye çağrı: "Yeter! Anaları ağlatmayın"

    Yüksek Askeri Şuranın ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren konular görüşülecek.

    YAŞ toplantısı, 5 Ağustos Çarşamba sona erecek.

    Şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından kamuoyuna açıklanacak.

    Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atay'ın görev süresi bu şurayla sona erecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow