hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki

    Yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlundan ilk tepki
    expand

    Meclis'te yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sükunet çağrısı yaptı, "Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu Cumhuriyet Halk Partisi liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü'ye taş atıldı. Saldırı yapıldı. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Herkesi sükûnete davet ediyorum. Baskılar şiddet bizi engelleyemez" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri, uğradığı saldırıyla ilgili şu yorumlarda bulundu:

    "Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu Cumhuriyet Halk Partisi liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü'ye taş atıldı. Saldırı yapıldı. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Herkesi sükunete davet ediyorum. Baskılar şiddet bizi engelleyemez. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmeyen bir gelenekten geliyoruz. Yedi düvele karşı mücadele etmiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk attı diye asla geri adım atmayacağız. İnançlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz."

    "Demek ki söylemimizde bir sorun var"

    Kılıçdaroğlu'nun gündeminde seçim sonuçları da vardı. Sonuçları özeleştiriyle değerlendiren CHP lideri, "Herkesin beklentisi yüksekti. Ama demek ki söylemimizde bir sorun var" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Kılıçdaroğlu'na Meclis'te saldırı düzenleyen Orhan Övet


    CHP lideri, daha çok çalışmak gerektiğini söylerken, "Uyuyan vicdanları uyandırmaya devam edeceğiz, roma bir günde kurulmadı. 76 milyonun haksızlıkları sindirmesi mümkün değildir" diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

    "Bu seçimler bizim beklentilerimizi karşılamıyor. Siyasete girerken hep şunu söyledim; halka her ortamda doğruları söyleyeceğim. Seçimler beklentilerimizi karşıladı mı? Hayır. Açık yüreklilikle. Çünkü bizim beklentilerimiz daha yüksek. Şu anlama gelmesin; 'bizim oylarımızda düşüş oldu'. Hayır. 2009 seçimlerine göre 2 milyon, 2011 seçimlerine göre 300 bin oyumuz arttı. Ama bu bizi tatmin etmiyor. Halkın beklentileri de yüksek, bizim beklentilerimiz de yüksek. Dünyanın CHP'den beklentileri yüksek. Biz o nedenle oy artışımızdan sevinemedik.  Daha büyük bir beklenti içindeydik. Peki hedefimiz neydi? En azından beklentilerimizi gerçekleştirmekti. Bunu sağlayamadık.

    Bizim şikayet etme, faturayı halka çıkarmak gibi bir lüksümüz yok. Dönüp kendimize bakacağız, neden beklentilerimizi gerçekleştiremedik. Bunun üzerinde çalışacağız. Hep beraber çalışacağız. Eksikliklerimiz var demek ki. Demek ki bir yerde belli şeyler eksik. Ya bizden kaynaklanıyor ya bizim söylemimizden. Bunu gidermek zorundayız. Bunun için çalışacağız. Hiç kimse unutmasın, meşhur bir söz vardır, 'Roma bir günde inşa edilmedi' diye. Biz ağır da olsa kararlı adımlarla gidiyoruz. Her türlü baskıya, şiddete göğüs geriyoruz. Türkiye'nin daha sağlıklı bir demokratik yapıya kavuşması için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleden asla dönmeyeceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mısır'da 529 kişiye idam kararı

    Mısır'da Sisi yönetiminin aldığı 529 kişinin idam kararını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu da "Yakın tarihinde bunu yaşamış bir ülke olarak konuşuyorum. CHP Genel Başkanı olarak bu idamların yapılmaması çağrısında bulunuyorum" şeklinde konuştu.

     Nurten Ertuğrul'a teşekkür

    Konuşmasında Bingöl'de birinci sıradan belediye meclis üyesi seçilen, ancak Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin başkan yardımcılığıyla ilgili sözleri nedeniyle istifa eden Nurten Ertuğrul'un konuyla ilgili açıklamalarını aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

    "Bu kadına en samimi teşekkürlerimi gönderiyorum. Bizim ne geleneklerimizde ne dinimizde kadının çalışmayacağına dair hiçbir hüküm yoktur. Kadın çalışıyor mu çalışmıyor mu gitsin Karadeniz'e baksınlar, kırsal kesime baksınlar, sabahın köründe kalkıp tarlaya giden kadınlara baksınlar. Oralarda kadın çalışacak da makam, mevki olunca mı kadına kapalı olacak. Bütün kadınlar o kadın kardeşimizin söylediğinden bir ders çıkarsınlar. Kadın siyasette de olacak, hayatın her alanında da olacak. Bunu yaptığımız zaman zaten Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşımış olacağız."

    "Cumhuriyet tarihinin yaşadığı en şaibeli seçimlerden birisi"

    Yerel seçimlerin çağdaş demokraside olması gereken seçimlerden farklı bir yapıda gerçekleştiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, muhalefetin sadece bir partiyle değil, partili devletle mücadele ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

    "O nedenle bu mücadeleyi sağlıklı işleyen bir demokrasiden farklı bir yerde yorumlandırmamız gerekiyor. Düşünün Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü bile iktidar partisine servis yapıyor. Oysa onun bilgi vermesi gereken kitle Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları. Bütün dünyaya bilgi vermesi lazım. Ama o özel olarak bilgiyi belli bir siyasal partiye vermeyi görev edinen kişi.

    Bu seçimin bir diğer özelliği cumhuriyet tarihinin yaşadığı en şaibeli seçimlerden birisi olmasıdır. Üzülerek söylüyorum, yıllar ilerledi daha sağlıklı, tutarlı bir demokrasi oluşturmak yerine, hepimiz tanık olduk, daha şaibeli bir sürecin içine demokrasimiz sokuldu. 44 ilde elektrikler kesildi. Diğer zamanlar kesilmiyor da niye seçim akşamı kesiliyor? Kediden söz ediyorlar. Kedi trafoya girmiş. Doğrusunu isterseniz hemen arkadaşlarıma 'Şero yerinde mi genel merkezin kedisi?' dedim. Ama kediyi aramak istiyorsanız, Bakanlar Kurulu sıralarına bakmak lazım. Kediler orada."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow