hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zaman Gazetesi Ahmet Şık'tan özür diledi

    Zaman Gazetesi Ahmet Şıktan özür diledi
    expand

    14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınan gazetecilerin, Ergenekon, Balyoz, Oda TV gibi davalardaki tavrı çok tartışılmıştı. O davaların mağdurlarından biri de gazeteci Ahmet Şık'tı. 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Şık, dünkü operasyona sert tepki gösterdi. Zaman gazetesi de kendisinden "Lütfen hakkını helal et, biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık" sözleriyle özür diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ahmet Şık, 14 Aralık Operasyonu'nun başladığı saatlerde Twitter'dan "birkaç yıl önceki faşizm döneminin kudretli sahiplerinden cemaatin bugün yaşadığı da faşizmdir. Faşizme karşı çıkmak erdemdir" mesajını paylaştı. 

    Ardından Zaman Gazetesi'nden de özür niteliğinde açıklamalar peş peşe geldi. Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan, "Faşiste faşist dediğin için teşekkürler Ahmet Şık. Ve lütfen hakkını helal et. Biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık" diye paylaşımda bulundu. 

    Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da, gözaltına alınmadan hemen önce gazeteci Ahmet Şık'a teşekkür etti. Dumanlı arkadaşları aracılığıyla Ahmet Şık'a "Tweet attığını duydum. Selamımı söyleyin, tebrik ettiğimi söyleyin" mesajı gönderdi. Dumanlı, ayrıca çıktıktan sonra ilk görüşeceği kişilerden birinin Ahmet Şık olacağını belirtti.

    Zaman'dan Ahmet Şık'a özür

    Ahmet Şık: "Cemaat'in bugün yaşadığının adı da faşizm"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow