hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zehirli ayakkabı paniği

    Zehirli ayakkabı paniği
    expand

    Bartın Amasra ilçesinde minibüs şoförü 41 yaşındaki Erdem Yalçın, 10 önce önce mağazadan ve aynı mağazanın internet sitesinden satın aldığı iki çift ayakkabıyı, televizyonda fotoğrafını gördüğü zehirli ayakkabılara benzetince şüphelenerek iade ettti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin'den gelen ve zehirli madde içerdiği için imha edilmesi gerekirken piyasaya sürüldüğü ortaya çıkan 33 bin çift ayakkabı tüketiciyi tedirgin ediyor.

    Amasra'da oturan Erdem Yalçın, 10 gün önce 5 aylık hamile eşi ve 10 yaşındaki kızına aldığı birer çift botun zehirli ayakkabılardan olduğunu iddia etti.

    Birisini Bartın'daki mağazadan, diğerini de aynı mağazanın internet sitesinden aldığı ayakkabıları, televizyonda fotoğrafını gördüğü zehirli ayakkabılarla aynı olduğunu fark eden Yalçın, mağazaya gitti.

    Yalçın, ayakkabıları iade ederken parasını da geri aldı. Kızının, aldığı ayakkabıyı giyerek okula gittiğini ve arkadaşlarının kızını uyardığını belirten Yalçın, şöyle konuştu:

    "Arkadaşları kızıma, 'Senin ayakkabılar televizyondaki zehirli ayakkabılara benziyor' demiş. Biz de baktık ve o ayakkabıların aynısı olduğunu gördük. Mağazaya giderek, ayakkabıları geri verdik, paramızı aldık. Mağazadeki görevliler de bu ayakkabıları topladıklarını söyledi. Mağazanın bizi uyarması gerekirdi. Beni kimse aramadı. Kızım ayakkabıları 7-8 gün giydi. Şoktayız, çok korkuyoruz. Eğer bir şey olursa bunun peşini bırakmayacağım."

    Taksilere kelebek mühürleme geliyor

    Mağaza yetkilileri bu botlardan 11 çiftinin satıldığını, mağazadeki 33 çiftinin firmaya iade edildiğini söyledi. Görevliler, satılan ayakkabıları getirenlerden geri aldıklarını söyledi.

    Ayakkabılar Gümrük onaylı

    Mağaza yetkilisi, ayakkabıları 1 ay önce gönderen firmadan aldıklarını anlatırken, bunların gümrük onaylı olduğu belirtildi. Mağazadan yapılan açıklamada, gümrük onayı ve TSE belgesi olmayan ayakkabıları satmadıkları belirtilirken, şöyle denildi:

    "Bartın'daki mağazamızda sattığımız 11 çift botun aynısını televizyonda gören bir müşterimiz, bize başvurdu. Biz kendisine TSE belgeli olduğunu anlatmaya çalıştık. Müşterimiz önyargılıydı. Biz de kendisine parasını iade ederek, parasını geri verdik.

    Sattığımız diğer ayakkabıların sahiplerini telefonla ulaşarak, geri getirmelerini sağlayacağız. Yaşadığımız bu olayın sonrasında Bartın Zonguldak, Bolu, Düzce ve İstanbul gibi 15 ilçede bulunan mağazalarımızdaki ayakkabıları iade ettik. Hatta çin olmayan ancak Türkiye'de üretilerek, o belirtilen ayakkabılara benzeyen ayakkabılarımıza iade etme kararı aldık."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow