hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeynep Altıok'tan kanun teklifi; ''Cumhurbaşkanı adayı nefret söylemi gerçekleştiremez"

    Zeynep Altıoktan kanun teklifi; Cumhurbaşkanı adayı nefret söylemi gerçekleştiremez
    expand

    CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 6271 Sayılı "Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın görev ve yetkileri, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 101. 102. 103. 104. 105 ve 106'ncı maddelerinde açıkça belirtildiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinden önce katıldığı miting ve açılışlarda yaptığı konuşmalarda, Anayasadaki Cumhurbaşkanlığının tarafsızlık ilkesine uymadığını ve diğer siyasal partilere karşı nefret söylemlerinde bulunduğunu ve dini konuşmalarında istismar ettiğini belirterek 6271 Sayılı "Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

    Zeynep Altıok, Başbakan Davutoğlu'nun cevaplaması için önerge verdi

    Zeynep Altıok Akatlı, Eroğlu'nun İzmir projelerini sordu

    Altıok, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi gerekçesini ise şöyle açıkladı; "7 Haziran 2015'te tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimleri sırasında tarafsızlığını hiçe sayarak, "halka teşekkür mitingleri" ile "tesis açılış mitingleri" adı altında, AKP adına dini ve dince kutsal sayılan söylemleri ve kitapları kullanarak halktan oy istemiş, diğer siyasi partiler için nefret söylemlerinde bulunmuştur. Anlaşılacağı gibi Anayasa'da belirtilen Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkilerinden birisi olan "tarafsızlık ilkesini" hiçe sayarak ve dinide istismar ederek çeşitli seçim mitingleri yapmıştır. Demokrasi, hukuk ve laik temeller üzerine kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti'nde dini ve dince kutsal sayılan şeyleri istismar yasağı, sadece Siyasi Partiler Kanunu'nda değil, halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'nda da olması gerekmektedir. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'na aykırı davranan adaylar hakkında, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Yüksek Seçim Kurulu(YSK)'nun belirleyeceği yaptırımların da, açık ve net bir ifadeyle acil olarak belirlenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla, demokratik, laik ve sosyal hukuk devlet ilkesinin yerine getirilmesi adına bu yasal düzenlemenin çıkartılması gerekmektedir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow