hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zonguldak'ta madende göçük

    Zonguldakta madende göçük
    expand

    Zonguldak'ın Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte 9 kişinin mahsur kaldığı bildirildi. Yapılan yoğun çalışmaların ardından madencilere sağ olarak ulaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, yaptığı açıklamada, Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldiğini söyledi.

    Olayda 9 kişinin mahsur kaldığını belirten Güngör, bölgeye sevk edilen ekiplerin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

    Göçük altında kalan madencilerle iletişim sağlandığı açıklandı. AFAD ve sağlık ekipleri yoğun bir çalışma ile göçüğü açmaya çalışıyor. Madencilerin tamamının hayatta olduğu düşünülüyor.

    Vali'den açıklama
    Zonguldak Valisi Ali Kaban, Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili, "Göçük saat 03.00 sıralarında olmuş ancak maden ocağının sorumlu mühendisi konuyu gizlemiş" dedi.

    Kaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçüğün gizlenmesinden dolayı olaydan geç haberdar olduklarını söyledi. Göçükte 8 ya da 9 madencinin mahsur kaldığını anlatan Kaban, şunları kaydetti:
    "Göçük 03.00 sıralarında olmuş ancak maden ocağının sorumlu mühendisi konuyu gizlemiş. İçeride kalanlardan birinin babası saaat 11.40 civarında
    emniyetimize konuyu intikal ettirince haberdar olduk. Önlemler alındı. Türkiye  Taşkömürü Kurumu (TTK) ve AFAD ekiplerimiz orada çalışmalar hızla devam ediyor. Mahsur kalan madencilerin sesleri geliyor. Şansımız, göçüğün ocağın çıkış kısmında olması. Göçüğün 20 metre derinliği var. Şu anda arkadaşlar çalışıyor. İşçileri canlı olarak çıkarmayı bekliyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Kaban, olayın geç haber verilmesiye ilgili maden ocağı yetkilileri hakkında soruşturma başlattıklarını ifade etti.

    Mahsur kalan işçilerin isimleri
    Erol Civelek’in sahibi olduğu Erci Madencilik Şirketi’ne ait kömür ocağındaki göçüğün saat 02.00 sıralarında meydana geldiği belirtildi. Ocakta çalışan madencilerin, mahsur kalan 9 arkadaşlarını kurtarmak için göçük açma çalışmasına başladığı, ancak başarılı olamayınca öğleye doğru polise haber verilerek TTK tahlisiye ekibinden yardım istendiği bildirildi.

    Ocakta mahsur kalan ve sağ oldukları belirtilen madenciler Yüksel Günbel, Ayhan Günbel, Cüneyt Karaünlü, Muhammet Kilitci, Mustafa Pazarbaşı, Murtaza Pazarcık, Taner Tutal, Müslüm Bayraklı ve Ferhat Mankır’ı kurtarma çalışmaları sürerken, yakınları da ocak önünde bekliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow