hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Zorla bir okula yönlendirme söz konusu olamaz"

    Zorla bir okula yönlendirme söz konusu olamaz
    expand

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, (TEOG tercihleri) "Hiç kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesi katiyen söz konusu olmaz, olmamıştır bugüne kadar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Avcı, Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde branş öğretmenlerinin katılımıyla düzenlenen toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "TEOG'da tercih yapmayan öğrencilerin otomatik olarak imam hatip liselerine yönlendirildiğine" dair iddialar olduğunu hatırlatması üzerine Avcı, tercihlerin nasıl yapılacağını, öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin çok iyi bildiğini söyledi.

    Bu tür söylentilerin 1 milyon 300 bin öğrenci ile velilerini tedirgin etmek için özellikle çıkartılan spekülasyonlar olduğunu ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

    "Hangi öğrencinin hangi tercihler doğrultusunda hangi okullara gideceğini en iyi velilerimiz bilir. Hiç kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesi katiyen söz konusu olmaz, olmamıştır bugüne kadar. Kaldı ki en büyük kontenjan meslek liselerinde, sonra anadolu liselerimizde, sonra anadolu imam hatip liselerinde, sonra sosyal bilimler liselerinde... Dolayısıyla kontenjanlar müracaatlara uygun. Öğrencilerimiz de kendilerine en uygun olan tercihlerini seçimlerini yapacak ve okullarına yerleşecekler. Özellikle velilerimizden rica ediyorum. Bu konularda çok dikkatli olsunlar çünkü onları tedirgin etmek için çok sistematik bir çaba  olduğunu müteakip defalar söyledim. Onlara karşı da duyarlı olmalarını özellik rica ediyorum."

    Avcı, daha sonra ildeki değişik branşlardan 30 öğretmen ile bir araya geldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow