hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Coğrafya bölümü

    Coğrafya bölümü
    expand

    Coğrafya bölümünü düşünen adayların, program hakkında mutlaka bilmesi gerektiği, bölümün kapsamı, çalışma alanları gibi önemli bilgileri, Coğrafya programını düşünen adaylar için derledik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Coğrafya programından mezun olan öğrenciler, Turizm Bakanlığı, Devlet Su İşleri, Orman Genel Müdürlüğü, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Çevre Bakanlığı gibi alanlarda çalışabilmektedirler. Mezunlar ayrıca formasyon eğitimlerini tamamlayarak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet ve özel okullarında Öğretmen olarak çalışabilmektedirler.

    Programın amacı

    Coğrafya bölümünün temel amacı, çevresel değişimleri incelemek ve bu değişimleri değerlendirmek, doğanın dengelerini koruyarak yaşam şartlarını iyileştirmek, doğal ortam ve insan arasındaki ilişkileri üzerine araştırmalar yapabilecek, alanında uzman bireyler yetiştirmektir. Coğrafya programında öğrenim görmeye hak kazanan ve kayıt işlemlerini gerçekleştiren bölüm öğrencileri, bu alanda Jeomorfoloji, Genel Jeoloji, Nüfus Coğrafyası, Yerleşme Coğrafyası, Arazi Çalışmaları, Madenler Coğrafyası, Klimatoloji ve Kartografya gibi alanlarda eğitim görmektedirler.

    Adaylarda olması gereken nitelikler

    Coğrafya programını düşünen adayların, çevresel faktörlere ilgili, alanında araştırmalar yapmayı seven, olayları neden-sonuç ilişkisi ile irdeleyen, gözlem yeteneği kuvvetli bireylerden oluşması gerekmektedir.