hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu kedi merdivenlerden iniyor mu çıkıyor mu?

    Bu kedi merdivenlerden iniyor mu çıkıyor mu
    expand

    Geçtiğimiz günlerde rengiyle tartışmalar yaratan elbise olayı gündeme geldiğinden beri bu tür kaos yaratan tartışmalar insanların daha çok ilgisini çekiyor. Sosyal medyada insanlar bir kaç gündür fotoğraftaki kedinin, aşağı mı yoksa yukarı mı gittiğini tartışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tumblr internet sitesi üzerinden 2 arkadaş arasında başlayıp, Hollywood dünyasındaki yıldızlara kadar uzanan elbise tartışması bugünlerde yerini bu fotoğraftaki kediye bırakıyor. Bir internet sitesi olan 9Gag üzerinden bir kullanıcı tarafından paylaşılan bu fotoğraf, sosyal medyaya damgasını vurdu. Paylaşılan fotoğraftaki "Bu kedi aşağı mı iniyor yoksa yukarı mı çıkıyor?" tartışmaları sosyal medyada insanları ikiye böldü.

    Dünya bu elbisenin rengini konuşuyor

    Bu kedi merdivenlerden iniyor mu çıkıyor mu

    Bir grup tarafından aşağı indiği iddia edilirken başka bir taraf yukarı çıktığını kanıtlamaya çalışıyor. Fotoğrafa ilk baktığımızda kedinin ayaklarının gözükmesi, merdivenin sonundaki ışık ve merdiven basamaklarındaki çıkıntılar aşağı indiğini gösterirken, bir diğer grup kedinin hareketlerine bakarak yukarı çıktığını kanıtlamaya çalışıyor.

    Bazı uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre kedinin kuyruğunu kullanış biçimine bakarak kedinin basamakları çıktığını söyleyebiliriz. Kedinlerin basamak tırmanırken vücut dengelerini sağlamak amacıyla kuyruğunu salladığını söyleyen uzmanlara karşı çıkan bir mimar basamakların duvara bitişiklikleri ve çizgilerin yönlerine bakarak kesinlikle kedinin basamaklardan aşağı indiğini iddia ediyor.

    Elbisenin sırrı canlı yayında çözüldü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow