hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cep telefonuyla konuşmak için tepeye çıkıyorlar

    Cep telefonuyla konuşmak için tepeye çıkıyorlar
    expand

    Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde GSM operatörlerinden belirli noktalarda sinyal alabilen vatandaşlar, şebekeye ulaşmak için çareyi yüksek kesimlere çıkmakta buluyor. Köy sakinleri telelefonla görüşmek için tepelere çıkanlara kurtların saldırmasından endişe ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirvan'a bağlı Ormanbağı köyünde GSM operatörlerinden sinyal alamayan vatandaşlar, şebekeyeulaşmak için çareyi tepeye çıkmakta buluyor.Şirvan'a 11 kilometre uzaklıktaki 300 haneli Ormanbağı köyünün sakinleri, cep telefonuyla iletişim kurmak için farklı yöntemlere başvuruyor.

    Vatandaşlar, GSM operatörlerinden belirli noktalarda sinyal alabilmek için köyün karşısındaki yüksek kesimlere çıkarak telefon görüşmesi yapmak zorunda kalıyor.

    İki kilometre yürüyorlar

    Kış şartlarında yaklaşık 2 kilometre mesafe katederek yüksek kesime çıkmanın güçlüğüne dikkati çeken vatandaşlar, sıkıntının giderilmesini talep ettiler. Köy sakinlerinden Mehmet Selver Akbaba, AA muhabirine, bine yakın ceptelefonu kullanıcısının şebeke bağlantısı sağlayamadığı için görüşme yapamadığını söyledi. GSM operatörlerinden sinyalin ancak köyün yakınlarındaki yüksek kesimlerden alınabildiğini, bu nedenle cep telefonu görüşmesi için tepelere çıktıklarını kaydeden Akbaba, şöyle konuştu: "Köy yakınlarına bir baz istasyon yapılmış fakat çalışmıyor. Cep telefonu konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü, acil durumlarda bile telefonu kullanamıyoruz. Bin 500 nüfusa sahip bir köyde bu sıkıntı yaşanıyor. Erkekler tepelere çıkabiliyor ancak kadınlar sadece yaz aylarında çıkıp görüşme yapabiliyorlar."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurt saldırısından korkuyorlar

    İsmet Yıldız ise özellikle gençlerin cep telefonu ile sık sık görüştüğünü ifade ederek, "Nişanlısı köy dışında olan gençlerimiz var. Bunlar kışın kar nedeniyle güçlükle çıktıkları tepelerde telefonla nişanlılarıyla görüşüyorlar. Telefonla görüşmek için tepelere çıkanlara kurtların saldırmasından endişe ediyoruz" diye konuştu.

    Gece boyu telefonunu şarja takanlar dikkat

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow