hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Ayılarla selfie"ye karşı önlem!

    Ayılarla selfieye karşı önlem
    expand

    Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde gece yiyecek bulmak için çöplüğe gelen ayılarla selfie yaparak hayatlarını tehlikeye sokan vatandaşlar, yetkilileri harekete geçirdi. Toplanan heyet, ayılarla selfie yapılan çöplüğün çevresinin tel örgülerle kapatılmasına karar verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarıkamış ormanlarında yaşayan ve özellikle hava karardıktan sonra yiyecek bulmak için ilçedeki çöplüğe inen ayıları yakından görmek isteyen meraklı vatandaşlar, otomobilleriyle bölgeye giderek devasa hayvanları yakından izledi.

    Kurt ve tilki gibi yaban hayvanların da geldiği çöplükte karınlarını doyuran ayılara 3 metre kadar yaklaşıp cep telefonlarıyla selfie yapanlar, ölüme adeta meydan okudu.

    Gece otomobillerden inerek ayıları arka plana alıp cep telefonu ile fotoğraf çeken vatandaşlar, bu görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

    DHA'nın 'Çöplükte ayılarla selfie' haberiyle kamuoyuna yansıyan olay üzerine Vali Yardımcısı Musa Evin başkanlığında toplanan Kars Belediyesi, Sarıkamış Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kafkas Üniversitesi, Kuzey Doğa Derneği, Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Veteriner Hekimler Odası ve HAYTAP yetkililerii, sorunu ele aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çöplüğün çevresi tel örgü ile çevrilecek

    Toplantı sırasında Sarıkamış çöplüğünün ilçeye ve tren yoluna bakan kısmının tel örgü ile çevrilmesi kararlaştırıldı. Çöplüğün tel örgü ile çevrilen bölümüne, yalnızca çöp araçlarının ve hurdacıların gündüz saatlerinde girip çıktıktan sonra kilitleyecekleri sağlam bir kapının konulması da gündeme geldi. Çöplüğün tamamen kapatılması durumumda ise, aç kalan başta ayılar olmak üzere diğer vahşi hayvanların beslenmek için ilçe merkezine ve köylere kadar ineceği endişesi dile getirildi.

    Artık selfie için ellerinize ihtiyacınız yok!

    "Ayıya güven olmaz"

    Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürü Murat Doğanay, "Sarıkamış çöplüğüne başta ayılar olmak üzere diğer yaban hayvanlarını izlemeye gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu çok kötü sonuçlar doğurabilir. Ayıya güven olmaz" dedi.

    Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından, acil eylem planı hazırlanması ve ayıların çöplükte beslenirken rahatsız edilmelerinin önüne geçilmesi için önlem alınması kararlaştırıldı. Bu yolla aynı zamanda da hem ayıların açlıklarını gidermek için insanın yaşam alanına girmesi önlenecek, hem de çöplükte yaşanması muhtemel tehlikelerin önüne geçilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow