hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir fotoğraf yürüyüşü nasıl yapılır?

    Bir fotoğraf yürüyüşü nasıl yapılır
    expand

    Fotoğraf yürüyüşleri yeni insanlarla tanışarak tutkunuzu ve bilginizi paylaşabileceğiniz harika bir yoldur. Unutmayın herkes güzel fotoğraf kareleri yakalayabilir. Şehrinizde başarılı bir fotoğraf yürüyüşü organize edebilmeniz için işte birkaç öneri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazırlık 

    1. Konum, konum, konum 

    Öncelikle ilginç ama iyi bilinen bir konumda buluşun. Katılımcılar şehre yabancı olabilir, bu nedenle tam adres ve buluşma noktasının konum bilgilerine ek olarak, toplanma yerinin bir sokak görünümü veya akılda kalıcı bir noktada (Örneğin: Kadıköy İskele) buluşabilirsiniz. Bazı yerlerde birçok fotoğrafçı olabilir, bu yüzden erken gelmeniz grubunuzu daha kolay bulmanıza yardımcı olabilir! 

    2. Öncesinde bir rota planlayın

    En iyi şehir fotoğraf yürüyüşleri 1,5-2 saat arasındadır. Bir rota planlarken, düzenli yürüme hızını yaklaşık 30 dakika hedefleyebilirsiniz. Kameralar ile insanlar çok daha yavaş hareket eder. Kalabalık veya popüler bir alanda küçük gruplar halinde dolaşmak ve çekim yapmak daha rahat olabilir. Konumu daha yakından tanımak için fotoğraf yürüyüşünden önce rotayı kendiniz yürüyün. Ayrıca fotoğraflar için 2-3 farklı arka plan belirlemek yararlı olacaktır (Örneğin grafiti duvarları, şehir manzarası, kafeler ve diğer güzel manzaralar ) bu noktalara rotanızda mutlaka işaret koyun. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir fotoğraf yürüyüşü nasıl yapılır

    Fotoğraf Yürüyüşü sırasında 

    1. Herkesi etiketleyin!

    Göğüs veya kol üzerine etiket koyarak diğer insanlara bir fotoğraf grubunun parçası olduğunuzu gösterebilirsiniz. Aynı zamanda İnsanların birbirlerini tanımasına yardımcı olursunuz. Hatta periyodik yürüyüşleriniz için grubunuza özel armalar ya da etiketler bastırabilirsiniz.

    2. Bir grup fotoğrafı çekin!

    Yürüyüşe başlamadan önce, bir grup fotoğraf çekmek ve grup üyeleri ile sosyal ağlarda paylaşmak ileride grubunuzu genişletmenize yardımcı olacaktır. Yürüyüş sonunda kimlerin ayakta kaldığını görmek için bir grup fotoğrafı daha çekmek eğlenceli olacaktır.

    3. Sosyal Medya Etiketleri (#Hashtag)

    Katılımcılara kendi fotoğraflarını paylaşırken kullanabileceği bir sosyal medya etiketi oluşturun. Bu sayede hem çektiğiniz fotoğraflar farklı fotoğraf etkinlikleri ile karışmayacak hem de sosyal ağlarda etiket üzerinden arama yapabileceksiniz. Bu arada daha önce kullanılmamış tamamen orijinal bir etiket kullanmak en iyisidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir fotoğraf yürüyüşü nasıl yapılır

    4. Etkinlikler

    En iyi fotoğraf yürüyüşü herkes için eğlenceli olan yürüyüşlerdir. Grup farklı beceri ve ilgi alanlarına sahip insanlardan oluşacaktır. Bu sebeple ilginç ve farklı sokak temaları, grafitiler, köpekler, yerel sakinler, benzersiz detaylar ve şehir manzaralı arayın.

    Yanınızda sahne geliştirmek ve bu yolla insanları teşvik edecek bir şeyler olabilir. Örnek vermek gerekirse renkli şemsiyeler, kostümler, havalı bir şapka, sevimli bir köpek ya da egzotik bir hayvan, oyuncak ve hatta lezzetli bir külah dondurma.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca bir tema belirleyerek daha fazla eğlenebilirsiniz. Temalar basitten karmaşığa kadar uzanabilir. Bazı öneriler: Siyah ve Beyaz, Yuvarlak, Mor, Hayvanlar, Detaylar, Geçitler, Yalnızlık, Havada ve Spor. Mümkün olduğunca ucunu açık tutun. İnsanların birlikte ne kadar eğlendiğini görünce siz de şaşıracaksınız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow