hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ece Erken'e hakarete para cezası

    Ece Erkene hakarete para cezası
    expand

    Sunucu Ece Erken'e internet üzerinden yayınladığı "Benimle evlenir misin kanka?" isimli yazısında hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan bir kişi bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 21. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya şikayetçi Ece Erken ile sanık S.D. katılmadı.

    Ece Erken'in avukatı İbrahim Ateş, sanık hakkında şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.

    Davayı karara bağlayan hakim, sanık S.D.'nin, Ece Erken'e yönelik hakaret suçunun sabit olduğunu belirtti. Hakim, kişiliği, sosyal, ekonomik durumu ile suçun işlenmesindeki özellikleri de dikkate alarak sanığı bin 500 TL adli para cezasına çarptırdı.

    Sanığın suç tarihi itibariyle sabıkasının bulunmaması, bir daha suç işlemeyeceği hususunda kanaate varan hakim, para cezasının hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetim süresi uygulanmasına hükmetti. Sanık, 5 yıl içinde suç işlemezse dava düşecek.

    2 yıla kadar hapsi isteniyordu

    İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli S.D.'yi "Benimle evlenir misin kanka" isimli yazısında şikayetçi Ece Erken'e yönelik sözleri nedeniyle hakaret ettiği iddia ediliyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şüpheli S.D., savcılık ifadesinde yazıyı kendisinin yazdığını, müştekinin daha önceki ilişkisinden hareketle böyle bir yazı yazdığını, uzlaşmak istediğini söylemişti.

    İddianamede sanık S.D.'nin hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow