hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gelin ve damadı, salonda kayıkla uçuruyorlar!

    Gelin ve damadı, salonda kayıkla uçuruyorlar
    expand

    Trabzon'un Sürmene İlçesi'ndeki düğün salonu işleten 2'si kardeş 3 kişi, gelin ve damadı salonun ortasında balıkçı kayığına bindiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sürmene'deki 100'üncü Yıl Düğün Sarayı'nı işleten İsmail ve Hasan Kılıç kardeşlerle  arkadaşları Mustafa Mehmetoğlu, ilginç bir yöntem geliştirdi.

    3 işletmeci, 3 metre uzunluğundaki kayığı çelik halatlarla tavana monte ettikleri raylı sisteme bağladı.

    Kayığın ileri-geri ve aşağı-yukarı hareket etmesi için motorlu sistem kullanan işletmeciler, geliştirdikleri sistemle, kayığı 6 metre yüksekten 15 metre boyunca taşıyarak salona indiriyor. Gelin ve damada düğün öncesi prova yaptıran işletme sahipleri, böylece çifti en heyacanlı gecelerinde kayıkla salonun ortasına inmeye alıştırıyor.

    İsmail Kılıç, "Değişikliler hep büyükşehirlerde ortaya çıkar, sonra bize gelirdi. Şimdi modayı biz çıkarttık, diğer şehirlere yayılacak. Bu sistem Türkiye'de ilk. Lise mezunuyuz. Sistemi kurmadan önce mühendislere danıştık ama onlar bize 'Olmaz' dedi. İki motorlu makaralı sistem geliştirdik. Bir motor kayığı ileri ve geri, diğer motor ise aşağıya ve yukarıya hareket ettiriyor. Gelin ve damada bir gün önce prova yaptırdıktan sonra 'Vira Bismillah' diyerek salonun ortasına indiriyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Korkulacak bir şey yok"

    Kayığa binenlerin korkmasına gerek olmadığını ifade eden Kılıç, "Uçak inerken sallanıyor ama bizim kayığımız sallanmıyor. Kayık salonun ortasına ilerlerken çift ellerindeki çikolataları misafirlere atıyor. İlçemize ve ilimize yakışacak bir düğün salonu ve sistem yaptık" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow