hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rockçı imam, New York'ta sahne alacak

    Rockçı imam, New Yorkta sahne alacak
    expand

    Antalya'nın Kaş ilçesi Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan, arkadaşlarıyla "FiRock" adlı müzik grubu kuran Ahmet Muhsin Tüzer, "The Chora(s)san Time-Court Mirage" grubunun 23 Nisan'da Amerika'da konser verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüzer, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu'nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile geçen yıl mayıs ayında "FiRock" isimli rock grubu kurmuştu. Grup, single parçası "Mevlaya Gel"e klip çekmiş, ilk konserlerini Ramazan Bayramı'nda Kaş Limanı'nda vermişti.

    Besteci Catherine Christer Hennix'in kurduğu "The Chora(s)san Time-Court Mirage" grubunda solistlik yapmak için teklif alan Tüzer, konser hazırlıkları için Amerika'ya gitti.


    Grubun 23 Nisan'da New York'ta Issue Project Room'da düzenlenecek "Ultima Festival New York"un açılışında vereceği konserde Tüzer, drone müziği eşliğinde ezan, sela ve sureler okuyacak.

    "İslam'ın değerlerini seslendireceğim"

    Tüzer, yaptığı açıklamada, Hennix'in solistlik teklifinden sonra İstanbul'a geldiğini, parçalarını dinlediğini söyledi.

    New York'ta düzenlenecek konserde Hennix'in "Blues Alif Lam Mim İn The Mode of Rag Infinity/Rag Cosmosis" adlı eserinin dünya prömiyerini yapacağını ifade eden Tüzer, konserde seslendirilen parçaların daha sonra albüm haline getirileceğini anlattı.

    Grupta kendisinin Hennix'in ve Amirtha Kidambi'nin vokalisti olarak sahneye çıkacağını bildiren Tüzer, orkestrada Amir ElSaffar, Robin Hayward, Paul Schwingenschlögl, Hilary Jeffery, Elena Margarita Kakaliagou, Stefan Tiedje'nin yer alacağını kaydetti.

    Tüzer, konserde kendi parçalarını seslendirmeyeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

    "Konserin, müzik kariyerime farklı deneyimler katacağına inanıyorum. İslam'ın değerlerini seslendireceğim. Drone müziği eşliğinde sabah makamında ezan, Hüseyini makamında sela ve Kuran'ı Kerim'den sureler okuyacağım. İslam'ı sevdirmek ve tanıtmak adına önemli bir konser olacak. Amerika'da İslamiyeti, Türkiye'yi ve Diyaneti gururla temsil edeceğim."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow