hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En yaşlı vombat Patrick 29 yaşında

    En yaşlı vombat Patrick 29 yaşında
    expand

    29 yaşına giren ve yaşayan en eski vombat olarak bilinen Patrick, Facebook'ta doğumgününün duyurulmasıyla beğeni rekorları kırdı ve şöhretine şöhret kattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Facebook'ta, bilinen en yaşlı vombat yani Patrick’in doğum gününün kutlanmasıyla ve daha önce hiç çiftleşmediğinin duyurulmasıyla birlikte, yaklaşık 200 bin kişi bu paylaşımı beğendi. Vombat, Avustralya’da yaşayan,1 metre uzunluğunda, keseli bir memeli hayvan cinsi. Patrick ise, 29 yaşında ve dünyada yaşayan en yaşlı vombat familyası üyesi.

    Tourism Australia internet sitesinin Facebook profilinde "Doğum günün kutlu olsun vombat Patrick! Bu 29 yaşındaki hayvan, dünyanın en yaşlı vombatı. Patrick’in şu ana kadar hiç çocuğu ya da partneri olmadığından, bu da onu muhtemelen yaşayan en yaşlı bakir vombat yapıyor’ başlığı altında, Patrick ismindeki vombatın fotoğrafını yayınladı. 

    Dünyanın en ilginç festivalleri 

    Genellikle 5 yaşına kadar yaşıyorlar
    Kafes ortamında ise 20 yıla kadar yaşabiliyorlar. Sosyal paylaşım sitelerinde Patrick haberine ilgi duyan bir çok kullanıcı, onun uzun ömürlü olmasının sebebini, yalnızlığına bağladı. Today’deki en son habere göre Patrick bulunduğu ortamdan ve çevresinden oldukça memnun.

    38 kilo (84 lbs) ağırlığında olan Patrick, dünyanın en kilolu vombatı olmaya da aday. Doğumundan itibaren bütün yaşamını Victoria’daki Ballarat Wildlife Parkı’nda geçiren Patrick, doğumundan sonra öksüz kalmasıyla parkın sahipleri tarafından evlat edinilmişti. Tourism Australia’nın haberine göre, parkın sahipleri Patrick’i bir çok kere doğal ortamına bırakmaya çalıştılar ancak Patrick kendini koruyamayacak durumda olduğundan tekrardan sahiplendiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gençlik yıllarında Vombat Patrick el arabası ile dolaştırılarak parka gelen ziyaretçileri karşılıyordu. Şu zamanlarda ise tek görevi, parka gelenlerle birlikte fotoğraf çektirmek. Sene başlarında, CNN Patrick’i en şirin şehir maskotu olarak belirlemişti.

    Birbirinden ilginç 40 eski fotoğraf 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow