hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaplan yavrusuna evinde bakıyor

    Kaplan yavrusuna evinde bakıyor
    expand

    Türkiye'nin en büyük tematik parkı olan Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki hayvanat bahçesinde 2 ay önce dünyaya gelen Bengal kaplanı Anadolu herkesin ilgi odağı oldu. Minik kaplan Anadolu'dan sorumlu veteriner Duygu Demir, akşamları evine götürüp bakıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayvanat bahçesinde 2 ay önce doğan ancak annesinin bakımını reddettiği yavru dişi Bengal kaplanına anket sonuçlarına göre "Anadolu" ismi verildi. Annesinin emzirip beslemediği yavru kaplana hayvanat bahçesi çalışanları sahip çıktı ve biberonla süt verip büyüttüler.

    Hayvanat bahçesinin veteriner hekimlerinden Duygu Demir, kaplan yavrusu Anadolu ile ilgilenirken, açıklamalarda bulunan hayvanat bahçesi görevlisi Rüstem Küçük, "Kaplan yavrumuz gayet sağlıklı ancak biraz hırçın ve sürekli kendisiyle ilgilenmemizi istiyor. Doğumundan itibaren veterinerimiz Duygu hanıma çok alıştı ve ondan ayrılmak istemiyor. Şimdiye kadar biberonla süt vererek besliyorduk ama artık et de yemeye başladı. Duygu hanıma çok alıştığı için akşamları yalnız kalamıyor. Duygu hanım da evine götürüyor ve sabah da hayvanat bahçesine getiriyor" dedi.

    30 Fotoğrafla Haftanın Özeti

    Dişi kaplan yavrusu Anadolu'nun kendisine çok alıştığını ve ayrılmak istemediğini ifade eden Duygu Demir de, gündüzleri Anadolu'yu sık sık hayvanat bahçesindeki ofisine getirerek bakımını yapıp onunla vakit geçirdiğini, akşamları da evine götürdüğünü, gece yattığında ise kaplan yavrusunun yatağına gelerek kendisiyle birlikte uyuduğunu, bundan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demir, kaplan yavrusuna "Kızım" diye hitap ediyor ve yavru kaplan da sanki kendisine söylendiğini anlıyormuş gibi tepki veriyor.

    Ünlü model meğer erkekmiş

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow