hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kardeşlik ve barış yorganı" ile Guinness'e başvuracak

    Kardeşlik ve barış yorganı ile Guinnesse başvuracak
    expand

    Emekli öğretmen Beriye Başak, Türkiye'nin çeşitli illeri ve yurtdışından gelen parçalarla hazırladığı 13 metre uzunluğunda ve 3 metregenişliğindeki yorganla Guinness'e başvurmayı hedefliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kardeşlik ve Barış Yorganı Projesi Koordinatörü, emekli öğretmen Beriye Başak, 13 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki yorganla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

    Başak, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliğinde düzenlenen toplantıda, yorganı gazetecilere tanıttı. Proje fikrinin, 2005'te gördüğü rüya sonrasında oluştuğunu belirten Başak, şöyle konuştu:"Fikri yaymaya başlayınca her ülkeden yorgana parça gönderdiler. Biz de aynı zamanda ülkeleri dolaşarak yorgana parça ekledik. İlk olarak Atatürk'ün Selanik'teki evini ziyaret ederek başladık. İskeçe, Kavala ve Gümilcine'de yorgana parçalar eklendi. İngiltere, Bosna Hersek, Yunanistan, Bulgaristan Mostar, Tanzanya gibi 42 ülkede yorganımıza parçalar eklendi."

    Başak, proje çerçevesinde, büyükelçi ve sefirelerinden de davet aldıklarını dile getirdi. Amaçlarının kardeşlik ve barışa katkı sağlamak olduğunu aktaran Başak, şunları anlattı: "Kültürümüzde yorgan, bir anne gibi sıcacık sevgidir. Dünyayı sarıp sarmalayan bir barış ve sevgi olsun diye düşünüyoruz. Yorganımızda 980 parça var şu anda. Bin parçaya ulaştığında Guinness'e rekorlar kitabına girmesi için başvuracağız. Guinness'e girerse bundan sonra Dışişleri Bakanlığı'na bağışlayacağız. Yorgan bağışlandıktan sonra bakanlık çocuklara ya da yetimlere yardım amaçlı bir etkinlik düzenleyebilir. Projede sevgi ve barışın yayılması mesajını veriyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başak, 13 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki yorganda, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı, çeşitli ülkelerin temsili şekilleri ile mevlevi işlemelerinin de yer aldığını kaydetti. Tut Elimi Derneği Edirne Şube Başkanı Şule Yörük ise dünyaya barış mesajı vermek için yorgana parça eklediklerini söyledi. Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük'ün eşi Ayşegül Yörük de dünyanın dört bir yanını gezen ve barış parçalar olan yorgana Edirne'den parça eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow