hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumbarada para değil kitap biriktiriyorlar

    Kumbarada para değil kitap biriktiriyorlar
    expand

    Siirt'te Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce hayata geçirilen "Kitap Kumbarası" projesiyle kentte çeşitli yerlere bırakılan kumbaralarda toplanan kitaplar, köy okullarına ve hastanelere bağışlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Köy okullarının kitap ihtiyacının karşılanması için okul yönetiminin desteğiyle öğretmenler ve öğrencilerce proje hazırlandı. Bu kapsamda kentin çeşitli yerlerine konulan kumbaralarda vatandaşların desteğiyle toplanan kitaplar belirli aralıklarla toplanarak öğrencilerin seviyelerine göre sınıflandırıldıktan sonra köy okullarına gönderiliyor.
    Kampanya ile toplanan kitaplardan bir bölümü Siirt Devlet Hastanesindeki hastaların da istifadesine sunuldu.

    Köy okullarının kitap ihtiyacı karşılanıyor

    Okul müdürü İdris Yolbaş, AA muhabirine, proje ile bugüne kadar toplanan binlerce kitabı köy okulları ve çeşitli kurumlarla paylaştıklarını söyledi. "Bugüne kadar 20'yi aşkın köy okuluna 10 binden fazla kitap desteğinde bulunduk. İhtiyacı olan köy okullarına desteğimiz sürecek" diyen Yolbaş, vatandaşların projeye büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

    Toplanan kitaplardan hastalar da faydalanıyor

    Okullar için başlatılan kampanya ile toplanan kitapları farklı kurumlarla da paylaşmayı düşündüklerini ifade eden Yolbaş, kitaplardan bir bölümünü hastaların ve hasta yakınlarının okumaları için Siirt Devlet Hastanesi'nde oluşturulan kitaplıklara bağışladıklarını anlattı.
    Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Yener Tanık ise, gönderilen kitaplar için hastanedeki servislerde ve dinlenme odalarında birer kütüphane oluşturduklarına işaret ederek, hasta ve hasta yakınlarının hastanede kaldıkları süre içerisinde bu kitapları okuma fırsatı bulacağını belirtti. Tanık, kampanyayı hazırlayan ve hayata geçiren okulun diğer okullara ve kurumlara örnek olmasını diledi.
    Öğrencilerden Gülsüm Fırat, köy okullarına ve hastanelere kitap bağışında bulunulmasına katkı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, kampanyaya en çok lise ve üniversite öğrencilerinin katkı sunduğunu kaydetti. Kitap bağışında bulunan vatandaşlardan Zeki Eren, projeyi gönülden desteklediklerini dile getirerek, bu tür projelerin yaygınlaşmasını temenni etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha yüksek emeklilik maaşı almak için bunu yapın

    Asgari ücret 2015 yılı için fiyat ne olacak ve ne zaman açıklanacak?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow